“DOOM’u Switch’e getirmek oldukça zorluydu”

DOOM'un Switch portunu hazırlayan stüdyonun başkanı: 'DOOM gibi hissettiriyor mu?' sorusunun karşılığını vermek için çok zaman harcadık.

DOOM‘un Switch versiyonunu hazırlayan stüdyonun başkanı “oldukça zorlu bir iş” yaptıklarını açıkladı.

10 Kasım’da Nintendo’nun en yeni ve hybrid konsolu Switch’e çıkacak olan DOOM’un port işlemi Panic Button adlı stüdyo tarafından yapıldı. GamesRadar sitesine röportaj veren stüdyonun başkanı Adam Creighton, DOOM’u Switch için hazırlamanın kendileri adına oldukça zorlu geçtiğini söyledi.

“[DOOM’u Switch’e getirmek] zordu, oldukça zorluydu. Ancak böyle olmasını da bekliyordum. Böylesine aksiyon dolu ve saf oynanış içeren bir oyunun donanım (Switch) üzerinde doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak bizim için gerçekten çok önemli ve ‘DOOM gibi hissettiriyor mu?’ sorusunun karşılığını vermek için çok zaman harcadık.”

İLGİLİ YAZI – DOOM inceleme

Creighton ayrıca bazı oyuncuların oynanıştan ziyade teknik konulara odaklanması hakkında da şu şekilde konuştu:

“Bu belki biraz savunmacı görünebilir fakat bazı oyuncuların ‘Bu eğlenceli mi?’ ya da ‘Oynanış iyi hissettiriyor mu?’ gibi sorular sormak yerine, oyunun çözünürlüğü ve saniye başına kare (fps) değerine önem vermesine şaşırdım. Üzerinde çalıştığımız oyunları kaliteli bir şekilde donanıma (Switch’e) getirmek için çok çalıştığımızı biliyorum. Onları [üzerinde çalıştığımız oyunları] TV’de ve elde oynarken eğlenceli yapmak amacımız. Ekibimle gurur duyuyorum. Çok çalışıyoruz, hiçbir şeyden ödün vermiyoruz ve arkamızda da fazladan hiçbir şey bırakmıyoruz.”

İLGİLİ HABER – DOOM’un Nintendo Switch çıkış tarihi netleşti

Önceki İçerikFinal Fantasy 15’in genişleme paketi Comrades ertelendi
Sonraki İçerik2K Games henüz duyurmadığı bir oyunu için yeni geliştiriciler arıyor

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz