Death Stranding PC için duyuruldu, çıkış tarihi aralığı açıklandı

Oyunun PS4 çıkışına sayılı günler kala, 2020'de PC'ye geleceği açıklandı.

Death Stranding PC için çıkış tarihiyle beraber duyuruldu

Hideo Kojima‘nın Konami‘den ayrılmasından sonraki ilk oyunu olan Death Stranding PC için de çıkış yapacak.

2016’da PS4 için duyurulan Death Stranding’in PC’ye geleceğine dair söylentilerin yanı sıra bu konuda birkaç sızıntı da yaşanmıştı. Bugün ise nihayet resmi açıklama geldi. Geliştirici stüdyo Kojima Productions, Twitter üzerinden yayımladığı bir mesajla Death Stranding’in 8 Kasım’da PlayStation 4 için çıkış yapmasının dışında, 2020 yazının başında PC’ye de geleceğini açıkladı.

Daha önceden oyunun PC’ye geleceğine yönelik büyük ipuçları ve sızıntılar yaşanmış olması nedeniyle bu duyuru sürpriz etkisi yaratmadı. Ancak, PS4 çıkışına sayılı günler kala böyle bir duyurunun gelmesi, yani duyurunun zamanlaması ise sürpriz oldu denebilir.

Death Stranding’in dosya boyutu belli oldu

Geçen sene çıkış yapan Detroit: Become Human da ilk önce PS4 için piyasaya sürülmüş, aradan geçen bir yılın ardından bu senenin başlarında PC’ye de gelmişti ancak PC duyurusu oyunun konsol çıkışından aylar sonra yapılmıştı.

Death Stranding, Hideo Kojima’nın Konami’den “kavgalı ayrılışının” ardından çıkaracağı ilk oyun olacak. Bu olaydan sonra Sony ile anlaşan Japon oyun yönetmeninin ilk başından beri oyununu PC için de planladığı söyleniyordu.

Death Stranding, 8 Kasım’da PlayStation 4, 2020’nin yaz döneminde ise PC için çıkış yapacak. PS4 versiyonunu Sony dağıtırken, PC’de 505 Games dağıtımcı firma olacak. Oyunun çıkış fragmanının ise 8 Kasım’dan birkaç gün önce yayınlanması bekleniyor.

Önceki İçerikThe Last of Us 2’nin çıkış tarihi ertelendi
Sonraki İçerikDeath Stranding’in inceleme puanları belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz