Dead Space serisinin neden devam etmediği belli oldu

"Dead Space 2'nin yapım maliyeti 60 milyon dolardı ancak sadece 4 milyon adet sattı"

EA‘in Visceral oyun stüdyosunu kapatması ile birlikte Dead Space serisinin eski yapımcılarından biri seri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Dead Space serisini geliştiren Visceral Games’in eski çalışanlarından Zach Wilson, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla, ikinci oyunun oyuncular tarafından oldukça sevilmesine rağmen niçin EA’in beklentilerini karşılayamadığını belirtti.

İLGİLİ HABER – EA, Visceral Games stüdyosunu kapatıyor: Peki Star Wars oyununa ne olacak?

Şu anda Bethesda‘nın henüz duyurusunu yapmadığı bir oyun projesinde görev alan Wilson, Dead Space 2’nin yapım maliyetinin 60 milyon dolar olduğunu ancak oyunun sadece 4 milyon sattığını ve bunun da EA açısından “beklentilerin altında” olduğu nedeniyle “başarısızlık olarak değerlendirdiğini” söyledi.

Zach Wilson ayrıca oyunun EA’e kar sağlayıp sağlamadığı hakkında bilgisinin olmadığını ancak “düşük performans” gösterdiğini ve beklentileri karşılamanın oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Serinin en son oyunu Dead Space 3 ise ikinci oyunun aksine oyuncular tarafından beğenilmemişti. Ayrıca serinin niçin devam etmediği Wilson’ın açıklamalarıyla netliğe kavuşmuş oldu.

Önceki İçerikResident Evil 7 hedeflenen satış rakamına ulaştı
Sonraki İçerikGod of War’un yönetmeni hikaye tabanlı oyunları savundu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz