Çin’deki Konsol Satışları Kısıtlaması Sonunda Kalkıyor!

Çin’de uygulanan video oyunu konsollarının satış kısıtlamaları, kaldırılmak üzere…

The Wall Street Journal‘in haberine göre, Çin’deki oyuncular çok yakın bir zamanda istedikleri yerden istedikleri oyun konsolunu satın alabilecekler. Buna yerli veya yabancı üreticilerin oyun konsolları da dahil.

Çin’deki oyun konsolu satışının yasağı daha önceden kaldırılmıştı. Fakat satışlar bölgelere göre farklılık gösteriyor ve kısıtlanıyordu. Bu yüzden üreticiler sadece Şangay’ın serbest ticaret bölgesinde konsol satışı gerçekleştirebiliyordu ancak artık bu durum kaldırılıyor ve her bölgede serbest bir şekilde satış yapılması sağlanıyor.

Bunun dışında oyunların çıkışından önce hala Çin hükumetinin kontrolü devam ediyor ve buna göre bu oyunun satışa çıkıp çıkmayacağı belirleniyor. Bu durumun kalkması ise henüz söz konusu değil.

Çin’in oyun pazarındaki 22.2 milyar dolarlık açığın kapatılmasının ise Nintendo, Sony ve Microsoft gibi konsol şirketlerinin Çin piyasasında serbest bir şekilde satış yapması ile olabileceği ön görülüyor. Çin’de Xbox One ve PlayStation 4’ün satış sunulmasına rağmen çok fazla alıcı bulamamasının sebebi ise Çin’deki konsol satışları kısıtlaması.

Microsoft ve Sony satışlardan beklentilerini gizli tutarken, her iki konsolun bu kısıtlamalar kalktıktan sonra bu yıl içerisinde 550 bin civarında satış yapması bekleniyor. Bu düşük beklentinin sebebi ise konsol fiyatlarının Çin’de yüksek olması ve her oyunun Çin’de piyasaya sürülememesi. Bu durumu fark eden Microsoft, geçtiğimiz mayıs ayında Çin’de ve Japonya’da Xbox One’ın satış fiyatını aşağıya çekmişti.

Çin oyun pazarının ise çok büyük çoğunluğunu PC ve mobil oyun sektörü oluşturuyor. Konsollarının payının ne kadar olacağı önümüzdeki aylarda belli olacak.

Çin’deki konsol satışları kısıtlaması

Önceki İçerikFallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 4: Brotherhood of Steel
Sonraki İçerikWWE 2K16’da Terminatör Olarak Oynayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz