Çıkışı Dört Gözle Beklenen 11 Open World Oyun

Geçtiğimiz zamanlarda duyurulan ve çıkışı merakla beklenen 11 adet açık dünya oyunu listesine bir göz atalım.

 

11. The Crew

Platform: PC, PS4 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 11 Kasım 2014

The Crew, yeni nesil konsollar için aksiyon yarış oyunu.Oyunun atmosferi ABD’de de geçer ve arkadaşlarınız ile beraber dolaşabilirsiniz.

 

10. Middle Earth: Shadow of Mordor

Platform:  PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 30 Eylül 2014

Talion rolünde oynayacağımız oyunda ailesi katledilen savaşçı intikam ruhu ile bunu yapanlardan hesabını sormak için Wraith yeteneklerini kullanır.

 

9. Mad Max

Platform: PC, PS3, PS4, Xbox360 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 2015

Mad Max oyunu, Mad Max filmine dayalı ve çıkışı yaklaşan açık dünya aksiyon oyunu.Mad Max olarak oynayacağımız oyunda ölümcül çetelere karşı tek başımıza savaşan yalnız bir savaşçı olacağız.

 

8. Dying Light

Platform: PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 28 Şubat 2015

Daying Light, birinci şahıs görüşe(FPS) sahip, geniş ve tehlikeli açık bir dünyada aksiyon, korku ve hayatta kalma oyunu.Oyuncular gün boyunca geniş bir çevrede etkili olan salgına ve enfeksiyon olan düşmanlara karşı silah ve malzemeler bularak savaşmak zorunda.Geceleri ise enfekte daha tehlikeli hale gelir.Enfeksiyon bulaşanları avlamak için geri gelir.Oyuncuları sabahın ilk ışıklarına kadar hayatta kalmak için ellerinde ne varsa kullanmaları gerekir.

 

7. Batman Arkham Knight

Platform: PC, PS4 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 2015

Batman eşsiz bir açık dünya oyunu ile geri dönüyor.Batman kenti tehditlerden korumak için savaşır.Rocksteady, Batman serisinde ilk defa Batmobile’i sürülebilir yapacak.Ayrıca bu aracın tanıtım videosu da yayınlandı.

 

6. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Platform: PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 11 Kasım 2014

Metal Gear serisinde ilk defa açık dünya bir oyun olma özelliğine sahip olacak olan The Phantom Pain, sadece konsollar için çıkış yapacak.Henüz çok fazla detay yok ancak E3 konferansında yayınlanan videoyu izlemekle yetinebiliriz.

 

5. Tom Clancy’s The Division

Platform: PC, PS4, Xbox One

Çıkış tarihi: 2015

Oyun, para üzerinden bulaşan bir virüs nedeniyle çöken toplumsal yaşantıyı konu alıyor. Oyuncular, The Division adlı gizli organizasyona üye olan bir ajanı kontrol edecekler ve bir yandan virüsün sebebini araştırırken bir yandan da şehirdeki diğer gruplarla savaşacaklar.Oyunda sadece çok oyunculu bölüm bulunacak. Oyuncular karakterlerini özelleştirebilecek ve geliştirebilecekler. Ayrıca oyuncular birbirleriyle takım oluşturarak şehirdeki diğer oyuncularla savaşabilecekler.

 

4. Far Cry 4

Platform: PC, PS3, Xbox 360 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 28 Ekim 2014

Oyun, Himalayalar’da bulunan Kyrat adlı hayali bir ülkede, kendisini kral ilan eden despot bir adama karşı verilen mücadeleyi konu alacak. Ajay Ghale, annesinin son arzusunu yerine getirmek için Kyrat’a gider ve burada kendini, dikdatör Pagan Min’in baskıcı yönetimine karşı verilen sivil savaşın tam ortasında bulur.

 

3. Assassin’s Creed: Unity

Platform: PC, PS4 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 18 Kasım 2014

Yıl 1789, Paris.Fransız İhtilali, bir zamanlar muhteşem olan şehiri terör ve kaosun yer aldığı bir alana dönüştürüyor. Sokaklardaki kaldırım taşları, baskıcı asillere karşı ayaklanmış halkın kanları ile kırmızıya dönüşüyor. Milletin gözyaşları henüz dinmemişken, Arno adındaki genç adam, ihtilalin arkasındaki gerçek güçleri ortaya çıkarmak için sıradışı bir yolculuğa atılacaktır. Uğraşıları, kendisini bir milletin kaderi için acımasız bir savaşın ortasına atacak ve onu gerçek bir usta suikastçıya dönüştürecektir.Oyun kooperatif mod özelliği ile gelerek seride bir ilk olacak.

 

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Platform: PC, Mac, PS4 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 24 Şubat 2015

The Witcher 3: Wild Hunt, serinin diğer oyunları gibi Geralt’ın hikayesini konu alıyor. İkinci oyunun sonunda yaşanan olayların üzerinden altı ay geçer ve Geralt’ın hafızası yerine gelir. Hafızasını geri kazanan Geralt, kayıp aşkı Yennefer’ı aramaya başlar.Oyun, açık dünya olarak hazırlanıyor. Wild Hunt’ın haritası, Assassins of Kings’in haritasından 30 kat daha büyük olacak. 

1. Destiny

Platform: PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One

Çıkış tarihi: 9 Eylül 2014

Destiny, Halo serisinin yapımcısı Bungie’nin oyunu.Bu sefer PlayStation için de çıkacak olan oyunda güneş sistemini keşfedecek, Mars’ın kızıl tepelerini ve Venüs’ün yeşil ormanlarını görebileceğiz.Dünya’nın düşmanlarını öldürecek ve efsane olmaya çalışacağız.Ayrıca oyun birinci şahıs türünde(FPS) ve co-op bir oynayışa sahip.

 

Kaynak: Gaming So Far ve Vikipedi

Önceki İçerikDestiny PC’ye de geliyor!
Sonraki İçerikResident Evil 1 HD olarak yeniden geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz