Cyberpunk 2077 ve The Witcher‘ın geliştiricisi Polonyalı firma CD Projekt Red, 9 Şubat Salı günü Twitter üzerinden bir açıklama yayımlayarak siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu.

CD Projekt Red, henüz belirlenemeyen bir kişinin şirketin iç sistemlerine izinsiz giriş yaptığını belirterek firmaya ait belirli verileri topladığını ve ayrıca geride bir not bırakarak fidye talebinde bulunduğunu ifade etti.

Firma fidye talebinin yer aldığı notu da paylaştı. Notta, CD Projekt Red’e yönelik siber saldırıda bulunan kişi ya da kişiler stüdyonun geliştirdiği Gwent, Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3’ün eski ve henüz yapım aşamasındaki yeni nesil sürümüne ait kaynak kodları ele geçirdiklerini iddia ediyor. Ayrıca çeşitli şirket içi dökümanları da elde ettiklerini ve bunlar arasında stüdyonun muhasabe, yönetim, hukuki, insan kaynakları ve yatırımcılara ilişkin dosyaları olduğu belirtiliyor. Bu, firmayla ilişkili olan tüm çalışanların verilerinin çalınmış olabileceği anlamına geliyor.

Siber saldırının sorumlusu bıraktığı notta CD Projekt Red’e iletişime geçmesi için 48 saat süre veriyor ve fidye talebinde anlaşmamaları durumunda firmayı elde ettikleri kaynak kodları ve şirket içi dökümanları internet ortamında paylaşmak, satmak ve video oyun basınına göndermekle tehdit ediyor.

İşte siber saldırı sonrası bırakılan not:

Buna karşılık CD Projekt Red, hacker’ların taleplerini karşılamayacaklarını ve herhangi bir pazarlığa oturmayacaklarını açıkladı. Ayrıca şirketin sunucularında meydana gelen hasarı onarmaya başladıklarını ve bu süreçte hem siber güvenlik hem de hukuki açıdan destek alarak sorumluların peşine düştüklerini duyurdu. Buna ek olarak, CD Projekt Red firmanın oyunlarını satın alıp oynayan kişilerin verilerinin güvende olduğunu ifade etti.

Öte yandan, GameSpot’ta yer alan habere göre, bahsi geçen oyunlara ait kaynak kodlar online bir açık arttırma sitesinde satışa sunuldu ve 1 milyon dolardan açık arttırma başladı. Tüm veriler ise 7 milyon dolar karşılığında satılıyor.

Söz konusu haberde, ünlü veri güvenlik firması vx-underground’a göre Gwent, Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3’e ait kaynak kodlarının hacker’lar tarafından kullanılan Expolits forumunda paylaşıldığı ifade ediliyor. Vx-underground, üç oyunun kaynak kodlarının 1 milyon dolardan başlayan bir açık arttırmayla satışa sunulduğunu, topluca 7 milyon dolar verene ise tüm verilerin satılacağını belirtiyor.

Bununla birlikte, sızdırılan şirket içi verilerin ve oyunlara ait kaynak kodların 4Chan ve Mega gibi çeşitli platformlara da yayıldığı ancak bunların daha fazla kişinin eline geçmemesi adına moderatörler tarafından paylaşımdan kaldırıldığı belirtiliyor.

Benzer bir siber saldırı durumu geçen yılın sonlarına doğru Japon oyun firması Capcom’un başına gelmiş, şirkete ait dökümanlar, planlar ve yapım aşamasındaki oyunlardan çeşitli ara sahneler internette sızdırılmıştı.

Önceki İçerikResident Evil Village’ın kötüsü Lady Dimitrescu’nun uzunluğu açıklandı
Sonraki İçerikNioh Collection inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz