Batman: Arkham Asylum ve Arkham City’nin Remastered sürümleri doğrulandı!

Arkham'a geri dönüş zamanı!

Warner Bros., bugün resmi olarak Batman: Arkham Asylum ile Arkham City oyunlarının Xbox One ve PlayStation 4 için Remastered versiyonlarını duyurdu.

Yayınlanan ilk videoyla birlikte duyurulan Batman: Arkham City ve Batman: Arkham Asylum’un PS4 ve Xbox One için hazırlanan Remastered sürümleri, “Batman: Return to Arkham” adlı paket ile satışa sunulacak ve 50 dolarlık bir fiyata sahip olacak. Paketin çıkış tarihi ise 26 Temmuz 2016 olarak açıklandı.

Bu iki oyunun ilk yapımları Unreal Engine 3 oyun motoru kullanarak hazırlanmıştı. Ayrıca serinin son oyunu Batman: Arkham Knight‘ta da bu oyun motoru kullanılmıştı. Ancak Arkham City ve Arkham Asylum’un Remastered sürümlerinde Unreal Engine 4 oyun motoru kullanılacak.

Geliştirici stüdyo olarak ise Çinli firma Virtuous görev alıyor. Virtuous, daha önceden Heavy Rain‘in PS4 sürümünün geliştirilmesine yardım etmiş ve Uncharted 4: A Thief’s End‘in yapımına katkıda bulunmuştu. Ek olarak, Star Wars: The Force Awakens‘in de yapımında görev almıştı.

Batman: Return to Arkham paketinin içinde iki oyunun Remastered sürümünün dışında, Game of the Year versiyonlarında bulunan tüm ek içerikler (DLC) de yer alacak. Warner Bros.’un oyun hakkındaki açıklaması ise “Oyuncuları; geliştirilmiş görseller, yükseltilmiş modeller, iyileştirilmiş çevre, ışık, efekt ve gölge detayları bekliyor.” şeklinde oldu.

Batman: Return to Arkham - Batman vs. Joker
Batman: Return to Arkham – Batman vs. Joker

Batman: Arkham Asylum ve Batman: Arkham City’nin Remastered sürümlerinin varlığı, 2015’in Mart ayından bu yana pek çok kez iddia edilmiş ve en son resmi olarak doğrulanmasından önce perakende sitelerinden birinde sızdırılmıştı.

2013 yılında WB Montreal Games tarafından geliştirilen Batman: Arkham Origins ise, Return to Arkham paketinin içerisinde yer almıyor.

Serinin en son oyunu Batman: Arkham Knight adıyla 2015’de çıkmıştı ve şu ana kadar 5 milyon civarında sattı. İngiltere merkezli Rocksteady stüdyosu tarafından geliştirilen Arkham Knight, bu firmanın geliştirdiği son Batman oyunu olacak; çünkü Rocksteady, gelecekte herhangi bir Batman oyunu geliştirmeyi düşünmediğini açıklamıştı.

Son olarak, Batman: Return to Arkham’ın duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AWv07fouYvs?rel=0]

Önceki İçerikSöylenti: Resident Evil 7, serinin köklerine dönecek ve E3 2016’da duyurulacak
Sonraki İçerikKaranlık Işık 19 Mayıs Etkinlikleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz