Oyun Dünyasının En Kötü 15 Karakteri

Çoğu video oyununda hikaye gereği kötü insanları veya bölüm sonu canavarı denilen zorlu bölümlerden oluşan bir takım engelleri aşmadan oyunun sonunu göremeyiz. Bu kötü karakterlerden bazıları yıllar geçse bile gerek dış görünüşleri, gerek sözleri ve çoğu zaman da karizmaları ile video oyunu severlerin akıllarında yer edindi. Bu karakterlerin bir çok hayran yapımı görselleri, videoları ve çeşitli cosplayleri yapılır oldu. Sizler için oyun dünyasının en kötü 15 karakterini listeledik.

 

Pyramid Head ( Silent Hill)
Efsane korku oyunu Silent Hill serisi denilince akla ilk gelen karakterlerden biridir Pyramid Head. Hem dış görünüşü ile hem de yere sürte sürte taşıdığı kılıcı veya mızrağı ile oyun boyunca en önemli tehditlerden biri olmayı ve bizi en çok korkutmayı başaran karakter olmayı başarmıştır. Özellikle Silent Hill 2 oyununda labirent bölümünde peşimizden adım adım gelip yaşattığı korku bize yusuf kelimesinin anlamını öğretmişti.

 

Alma ( F.E.A.R )
Bir başka korku oyunu diyebileceğimiz oyun olan  F.E.A.R serisinin küçük kızı Alma Wade kendisine listede yer edindi. Gerilim filmlerindeki ” küçük kızlardan kork ” mantığını bilgisayar oyunlarındaki versiyonudur bu küçük kızımız. Kendisi tam bir paranormal gerilim aracıdır. Oyun boyunca çeşitli yerlerden bir anda karşınıza çıkıp yüreğinizi ağızlarınıza getirecektir.

 

Shodan ( System Shock 2 )
Paranoyak bilgisayar düşmanımızdır kendisi. GLaDOS’un kadın versiyonu diyebiliriz. Ne tesadüftür ki bu oyunumuz da korku oyunları klasmanında yer almaktadır. Shodan karakterinin o AI sesi uzun yıllar kulaklarımda yankılanmıştır ve sesi günümüze kadar en iyi seslendirilen karakter seslerinden biridir. Ayrıca kendisi System Shock’un 1 ve 2. oyununda ana düşman olarak karşımıza çıkmıştır.

 

Shao Khan ( Mortal Kombat )
Kendisine kısaca vicdansız olarak tabir etmek mümkün. Outworld’un İmparatoru. Sonucu ölümlerle sonuçlanan dövüş turnuvasını başlatan aynı zamanda sunan, kazanan ile en son kendisi savaşan dövüşçü kişilik. Attığı balyoz benzeri silah ile size zorlu dakikalar yaşatmaya geliyor.

 

 

Joker ( Batman: Arkham serisi)
Batman’in baş düşmanı, her şeyin arkasından çıkan ve isyan başlatan karakter. Batman’in gizli mağarasının yokolmasına sebep olmuştur ve herkese kafa tutabilecek kapasitededir. Batman’e kendini de zehirlemekte olan kanını enjekte ederek panzehir bulması için zorlamıştır. Ayrıca Batman’in öngöremediği şeyleri de yapmıştır.

 

 

Wesker ( Resident Evil 5 )
Bir başka korku oyunu olan Resident Evil’in ana kötüsü tıpkı Joker gibi her şeyin arkasındaki adam  S.T.A.R.S Alpha Takım lideri ve Umbrella’da bilim adamlığı yapmaktadır. Süper insan olmuştur ve tek yan etkisi gözlerinin kırmızı olmasıdır bunu saklamak için de her daim güneşgözlüğü takar. Ayrıca kendisi en karizmatik karakterler arasında da yer alır.

 

Handsome Jack ( Borderlands 2 )
Sanki oyun yapımcıları sadece bu karakteri tasarlamak için yaratılmış bu adamı tasarlamakla uğraşmışlar. Kendisi çok konuşan aynı zamanda çok zeki olan Borderlands’in baş kötüsüdür. Kaşık öyküsüne verdiği tepki ile kendisini sevdirmiştir. Ona göre bir insanı öldürmek ile bir hayvanı öldürmek arasında hiçbir fark yoktur.

 

 

M. Bison ( Street Fighter )
Bir diğer dövüş oyunu kötüsüdür kendisi. Maç kazanınca söylediği “hayatta kalmana sevindim,hala acı çekebiliyorsun” sözleriyle sadist ruhunu en rahat şekilde anlayabiliriz bu adamın. Diktatörlük bile yapmıştır.   Uluslararası suç örgütü Shadoloo’nun lideridir. Kendi belirlediği Psycho power isimli dövüş tekniğini başarılı bir şekilde icra eder.

 

Andrew Ryan ( Bioshock )
Oyun dünyasının gelmiş geçmiş en kötülerinin başında gelir. Rapture isimli deniz altı şehrini kurmuş ve güzel düşüncenin nasıl felaketle sonuçlanıp kötü şeyler doğurabileceğinin kanıtı olmuştur. İnatçılığı onun sonunu getirmiştir. Ayrıca görebileceğiniz en egoist kişidir. Çılgınca bir şey yapmak istedi, binlerce insanın ölümüne sebep oldu…

 

 

Arthas ( World Of Warcraft )
Listemizin diğer hırsına yenik düşen isminde sıra. Bir paladinken gelecek vaad eden bu arkadaşımız hırsına yenik düşmesi sonucu hepimize saç baş yoldurmuştur. Ha ne yapmıştır bu Arthas, adalet adalet, sen ışığa ihanet ettin diye gezip dururken kötü tarafa geçmiş ve en sonunda baba katili bile olmuştur. World of Warcraft evreninin en karizma kişisidir ancak kimi ne zaman satacağı belli olmaz.

 

Sephiroth ( Final Fantasy VII)
Bu japonlar işi biliyor. Yaratılmış en etkili ve başarılı kötü karakter diyebiliriz bu uzun platin renkli saçlı gencimize. Ona enjekte edilen jenova hücreleri ile normal insanlardan çok çok güçlü olur ve daha çok genç yaşlardayken üst rütbelere ulaşır. Ancak geçmişini öğrendiğinde insanlardan nefret etmeye başlar ve o sırada bulunduğu kasabada kim varsa katleder. Ayrıca bu felakate dair hiçbir bulgu bulunamaz. Ancak Sephiroth’u diğer kötülerden ve efsaneleşmesine sebep olan ne kadar kötü olursa olsun içinde barındırdığı acıma duygusudur.

Dracula ( Castlevania )
İyi grafikler, havalı saç tasarımları, etkileyici ses tonları kötü karakter yaratmak için yeterli değildir. Bunu Castlevania oyunundaki kötü karakterimiz Dracula’da görebiliriz. Etkileyici grafikleri ( günümüze göre ) olmasa da Dracula kişiliği ile oldukça kötü birisi olduğunu kanıtlıyor. Onun kalesi pis, hasta edici, dolambaçlı yollar ve vampir tuzakları ile dolu. O karanlığın gerçek yüzü, onu öldürmek neredeyse imkansız, öldürmeye çalışıp öldüremezseniz kaderiniz ölümden daha kötü olacaktır.

 

GLaDOS ( Portal )
Tam adıyla Genetic Lifeform and Disk Operating System olan adından da anlaşılacağı üzere yapay zekalı bilgisayar düşmanımızdır kendisi. Kötü olarak nitelendirmek yetmez onu o aynı zamanda sürekli laf sokan, belki istemiyor ama oldukça sarkastik ancak ne yaparsa yapsın hiçbir konuda şirinliğinden ödün vermeyen süper bilgisayar. Tabiri caizse Batman serisindeki Joker’in bilgisayar versiyonu diyebiliriz bu sevimli arkadaşa. Hem korku hem eğlence…

Kefka ( Final Fantasy VI )
Merhamat, acıma bu soytarı kılıklı kötümüzde hiç yok. Final Fantasy evreninin en kötüsü, kuşatılmış bir kasabanın suyunu zehirleyen kişilik… Kurtulanlara sırf kendisi eğlencesi için çeşitli kötülükler ve işgenceler yapan kendisini tanrı yerine koyan insan… Kendisi genetiği değiştirilmiş, çeşitli süper yetenekleri olan birisi değil belki ama davranışları ve yaptıkları ile kötü olmanın tanımını en iyi anlatan karakter kendisidir.

 

Ganondorf ( Legend of Zelda )
Zamanın efendisi… Dünya hangi zamanda ona daha çok ihtiyaç duyarsa o zamanda varolur. Yeni kıyafetler, yeni kılıçlar ve yeni hikayeleriyle…  Onu istediğiniz kadar öldürün, o hayata tekrar dönecektir. Geri döndüğünde eskisinden daha güçlü olacaktır. Kendisi karanlığın tam olarak manasıdır. Başarılı kötülerinbaşıdna gelir. Dünyaya karanlığı ve kötülüğü yaymaya devam etmektedir. Hatta tanrılar onun gelişini engellemek için dünyayı sel ile kaplamıştır fakat o yine de geri dönmüştür…

Önceki İçerikPS4’e özel Deep Down’dan 1080p kalitesinde oynayış videosu
Sonraki İçerikAmazon yazın bitişini dijital oyun indirimleriyle kutluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz