Bandai Namco ve Dontnod’tan yeni bir IP için işbirliği

Bu işbirliğinin ürünü olan yeni IP, 2018'de resmen tanıtılacak.

Dontnod'un Bandai Namco ile geliştirdiği yeni IP'den bir konsept tasarımı

Life is Strange serisinin yapımcı stüdyosu Dontnod ile Japon oyun firması Bandai Namco, yeni bir oyun için işbirliği yaptı.

MCV’nin haberine göre, Life is Strange serisinden tanıdığımız ve yakın zamanda çıkacak Vampyre adlı oyunu geliştiren Dontnod stüdyosu, Japon oyun firması Bandai Namco ile yeni bir IP üzerinde çalışmak için anlaşma sağladı.

Gelen ilk bilgilerde, bu yeni oyun serisinin ABD’deki kurgusal bir şehirde geçeceği ve macera konulu bir hikayeye sahip olacağı açıklandı. Oyunda soruşturma yapma mekaniklerinin ağırlıkta olacağı belirtildi. Geçen yıldan itibaren geliştirilen bu yeni IP’nin 2018’e kadar resmen duyurulmayacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABER -Bandai Namco’nun yeni oyunu gün yüzüne çıktı: PROJEKT1514

Oyunun ABD’de geçecek olmasının nedeni ise oldukça ilginç. Bandai Namco’nun ABD’deki video oyun pazarında söz sahibi olmak adına böyle bir tercihte bulunduğu ifade edildi.

Bandai Namco’nun dijital ve pazarlama müdürü Hervé Hoerdt, firmanın ABD pazarına açılma konusuna ilişkin olarak şu şekilde konuştu:

“Yeni IP’lerin işimizin yüzde 50’sini oluşturmasını istiyoruz ve bunu da birkaç stüdyo ile uzun soluklu anlaşmalar yaparak sağlıyoruz. Bunun ilk gözle görülür örneği Little Nightmares idi ve bu yapımla oldukça gurur duyuyoruz. Fakat bu sadece yeni bir şeyin başlangıcı. Yakın zamanda Get Even’ı yayınladık ve Dontnod ile işbirliği sağlamaktan dolayı da oldukça memnunuz.”

Henüz ismi bile açıklanmayan bu yeni IP için şimdilik bir konsept tasarımı paylaşıldı (yukarıda). Bununla birlikte Hoerdt, Dontnod’un geliştirdiği yeni oyunun duygusal bir hikayeye sahip olacağı ve oyuncuların oyundaki karakterlerin psikolojilerinin derinlerine kadar inebileceğini söyledi.

İLGİLİ HABER – Bandai Namco bir ayda iki yeni marka tescilledi

Şu anda Life is Strange 2‘nin üzerinde de çalışan Dontnod’ta Bandai Namco ile yapılan anlaşma sonucu geliştirilen yeni IP için ayrı bir ekip oluşturuldu. Yeni oyun için herhangi bir platform bilgisi ise verilmedi.

İLGİLİ YAZI – DOSYA: Bandai Namco

Önceki İçerikDestiny 2 konsollarda neden 60 FPS olmayacak?
Sonraki İçerikNidhogg 2 inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz