Nidhogg 2 inceleme

2014 yılında tek tabanca takılan indie yapımcı Mark Essen (Messhof)’in el emeği göz nuru yapımı Nidhogg, Atari 2600 tarzı yalın görselleri ve farklı oynanış yapısıyla ilgileri üzerine çekmiş ancak fazla içerik sahibi olmaması nedeniyle de saman ateşi gibi sönmüş bir oyundu. Eskrim temalı oyunda kolay ama derinlik sahibi kontroller eşliğinde rakiplerinizle yerel ya da çevrimiçi düellolar yapıyordunuz. Araya giren yıllar sonrasında Messhof ilk oyunun konseptini daha da geliştirerek Nidhogg 2 ile tekrar karşımızda ve bu sefer yalnız değil.

Senin Yüzüne Ne Olmuş?

İlk oyunla aynı oynanışa sahip ancak yeni silah çeşitleri, haritalar ve Messhof’a projede eşlik eden Toby Dixon’ın hazırladığı görsellerle beğenimize sunulan Nidhogg 2 ilk oyuna göre çok daha renkli ve teknik olarak 16 bit çağına terfi etmiş gibi duruyor. Kısıtlı seçeneklere sahip olsa da artık karakterlerimizi de kişiselleştirebildiğimiz oyunun temel oynanış mekanikleri aynı; sağ ve sol yön tuşları ile ileri – geri koşabiliyor, yukarı ve aşağı yön tuşları ile de silah tutuşumuzu değiştiriyoruz. Bunların haricinde bir saldırı ve zıplama tuşumuzun olduğu oyunda yukarı basılı tutararak elimizdeki silahı rakibimize fırlatabilir, koşarken aşağı basarak da rakibe yuvarlanabiliyoruz. Nidhogg 2 ile oyuna bazı yeni silahlar eklenmiş durumda ve bunlar oynanış üzerinde biraz farklılıklar yaratabiliyor.

Oynanışı silah bazında irdelersek:
  • Eskrim Kılıcı: İlk oyundaki silahımız. Yüksek, orta ve alçak olmak üzere üç seviyede tutabildiğimiz bu kılıcı rakibin kendini korumadığı (sizinle aynı hizada kılıcını tutmadığı) bir anda saldırı tuşumuza basarak rakibimizi haklıyoruz. İki taraf aynı hizadan saldırı yaparsa birbirlerini itiyorlar.
  • Çift Elli Kılıç: İri ve kudretli. Sadece iki tutuşu var; yüksek ve alçak. Tutuşu istediğimiz an değiştirebildiğimiz gibi peşpeşe saldırı yaparsak karakterimiz bir yüksek bir alçak olarak sıralı saldırı yapıyor. Karşı tarafın saldırısı çift elli kılıçla kesişirse rakibiniz silahını düşürüyor. Saldırıları ağır ama karşı tarafla aynı hizada yapılan saldırılarda üstünlük sağlayan bir silah türü.
  • Yay ve Ok: Uzaktan rakibini şişlemek isteyenler için, tabii beraberinde dezavantajlarını da getiriyor. Orta ve alçak seviye olmak üzere iki saldırı çeşiti var ve fırlattığınız ok rakibinizin silahı ile aynı hizada ise okunuz size geri çevriliyor. Kurnazca kullanmazsanız kendinizi kolaylıkla öldürebilirsiniz. Biraz yavaş bir silah olduğu için yakın mesafede de zayıf kalıyor.
  • Hançer: Çok hızlı ama kısa mesafeye sahip bir silah. Sıcak anlarda daha çok düşmanın kafasına fırlatmak isteyeceksiniz.

Oyunun amacı rakibinizi kesip geçiş üstünlüğünü ele geçirdikten sonra 3 ekran karşı yöne ilerleyerek mücadeleyi kazanmak. Kimin geçiş üstünlüğüne sahip olduğu ekranın üst köşelerinden görünebiliyor ve bu uğurda kimi zaman çevreyi bir avantaj olarak kullanmaya bazen ise tabanları yağlamaya kadar türlü strateji geliştirebiliyorsunuz. Bir süre sonra kendinizi kaptırıyor ve kısa ama çok keyifli bir oynanış deneyimi yaşıyorsunuz.

Sitemizin emektar yazarlarından Onur ile hazırladığımız oynanış videosu size daha çok fikir verecektir:

Öte Yandan…

Nidhogg 2 de maalesef ilk oyunla benzer bir kaderi taşıyor.  Evet yeni silahlarımız var, 10 adet haritamız, bir arcade modumuz da var. Ama hepsi bu. Nihayetinde ilk Nidhogg’un daha renkli, birazcık daha zenginleştirilmiş bir sürümünü oynuyoruz. Beraber oynayacağınız arkadaşlarınız yoksa en fazla 1-2 saat sonra bir daha yüzüne bakmamanız olası. Öte yandan arkadaşlarınız ile parti havasında takılabilir, kısa zaman dilimlerini çok keyifli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

PlayStation 4 ve PC platformlarına çıkmış olan Nidhogg yine aynı sıra ile 44 TL ve 24 TL fiyat etiketine sahip. Ancak alırken fiyattan öte hangi platformda daha çok arkadaşınız var, ona dikkat edin derim.

GENEL BAKIŞ
Görseller
7
Oynanış
9
Ses
8
Eğlence Faktörü
8
Önceki İçerikBandai Namco ve Dontnod’tan yeni bir IP için işbirliği
Sonraki İçerikBio Mutant’ın İlk Oynanış Videosu Yayınlandı
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
nidhogg-2-inceleme2014 yılında tek tabanca takılan indie yapımcı Mark Essen (Messhof)’in el emeği göz nuru yapımı Nidhogg, Atari 2600 tarzı yalın görselleri ve farklı oynanış yapısıyla ilgileri üzerine çekmiş ancak fazla içerik sahibi olmaması nedeniyle de saman ateşi gibi sönmüş bir oyundu. Eskrim temalı oyunda...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz