2020 PlayStation’ın en başarılı senesi miydi?

PlayStation 4 neslinin sona erdiği ve PlayStation 5'in piyasaya sürüldüğü 2020 senesi oyunlar açısından Sony'nin en başarılı geçirdiği yıl olabilir mi?

PlayStation 4 neslinin sona erdiği ve PlayStation 5‘in piyasaya sürüldüğü 2020 senesi oyunlar açısından Sony‘nin en başarılı geçirdiği yıl olabilir mi?

Birinci parti oyunlara bakıldığında Sony bu yıl oldukça çeşitli yapımlar ortaya koydu. 89 Metacritic ortalaması ile Dreams, 93 Metacritic puanı ile The Last of Us: Part II ve 83 Metacritic ile Ghost of Tsushima bunlardan ilk akla gelenler.

Yıl boyunca Sony PlayStation tarafından dağıtımcılığı yapılan diğer oyunlar Marvel’s Iron Man VR (73), Patapon 2 Remastered (75), MLB The Show (83) ve Koei Techmo ile beraber Nioh 2 (85) idi.

Kasım ayında PlayStation 5’in çıkışıyla beraber bu sayı artarak Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (85), Sackboy: Büyük Macera (80) ve Demon’s Souls (92) gibi oyunlar listeye eklendi.

Bu 10 oyunun Metacritic puanlarının ortalaması 84 ediyor. Eğer oldukça düşük puan alan bir diğer birinci parti oyun Predator: Hunting Grounds‘ı (56) da eklersek ortalama 81’e geriliyor. Bu kadar çeşitli tür ve fazla sayıya rağmen bu ortalama PlayStation’ın hayli başarılı bir sene geçirdiğini gösteriyor.

Diğer taraftan, 2018 yılına geri döndüğümüzde Sony o yıl Shadow of the Colossus, God of War, Detroit: Become Human, Marvel’s Spider-Man ve Astro Bot Rescue Mission (VR) gibi birbirinden şahane oyunlar ortaya koymuştu. 2018’de çıkan diğer Sony oyunları (ki çoğu VR ve Playlink için) da eklenince toplam sayı 15’e ulaşıyor ve Metacritic ortalaması 74 puan şeklinde gerçekleşiyor.

Kısacası, yeni nesile geçiş yılı olan 2020’de Sony hem PS4 hem de PS5 için unutulması kolay olmayacak ve birbirinden etkileyici yapımlar ortaya koydu. Bu durum 2021’de de devam edecek gibi gözüküyor zira önümüzdeki yıl Ratchet & Clank: Rift Apart, God of War: Ragnarok ve Horizon: Forbidden West gibi çok sevilen serilerin yeni oyunları çıkış yapacak.

PS4 oyun kayıt dosyaları PS5 konsoluna nasıl transfer edilir?

KaynakPush Square
Önceki İçerikDemons Souls inceleme
Sonraki İçerikImmortals Fenyx Rising inceleme (PS4)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz