Kesinlikle İzlenmesi Gereken 6 Başyapıt Film

1994 senesi Baş yapıtların yılı olmuş desek bir yanlışa düşmeyiz. 1994 senesinde çıkan bir çok film akıllara kazınmış birer baş yapıt olmuş durumda. Esaretin Bedeli, Ucuz Roman, Forest Gump gibi yapımlar, üzerinde yıllarca konuşulan ve konuşulmaya devam eden filmler oldu.

Kesinlikle İzlemeniz Gereken Başyapıt Filmler

Esaretin Bedeli – 1994

Esaretin Bedeli (İngilizce: The Shawshank Redemption), Frank Darabont’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmidir.

Ucuz Roman – 1994

Ucuz Roman (İngilizce: Pulp Fiction), Quentin Tarantino yönetmenliğindeki Roger Avary ile birlikte yazılmış, 1994 yapımı, kült kabul edilen bir filmdir. Ucuz Roman, En İyi Film dahil 7 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscarı’nı almıştır.

Forest Gump – 1994

Forrest Gump, 1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı epik, romantik, komedi-drama dalında bir filmdir. Robert Zemeckis tarafından çekilmiş ve Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ve Sally Field başrol oyunculuklarını yapmıştır.

 

Baba – 1972

Baba (The Godfather), Mario Puzo tarafından yazılan bir romandan uyarlama bir filmdir. Francis Ford Coppola tarafından yönetilen filmde, Marlon Brando ve Al Pacino gibi isimler baş rolü paylaşmıştır. Film, New York’ta yaşayan güçlü bir İtalyan mafya ailesinin hikâyesini anlatmaktadır. Toplamda 3 filmi bulunan serinin her bir filmi izlemeye değerdir.

İyi, Kötü ve Çirkin – 1966

İyi, Kötü ve Çirkin (İtalyanca: Il buono, il brutto, il cattivo), 1966 yapımı Sergio Leone’nin yönettiği Spagetti Western filmidir. Başrollerini Clint Eastwood, Lee Van Cleef ve Eli Wallach paylaşmaktadır.

Er Ryan’ı Kurtarmak – 1998

Er Ryan’ı Kurtarmak (Saving Private Ryan), Steven Spielberg tarafından yönetilerek, Robert Rodat tarafından yazılan, II. Dünya Savaşı konulu bir savaş filmidir.

Önceki İçerikEkim Ayı Çıkacak Oyunlar (2016)
Sonraki İçerik2. Paramanya Cup Finali Sonuclandi!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz