Yılın en çok beklenen oyunu Call of Duty: Black Ops 4 – Araştırma

Red Dead Redemption II ikinci sırada yer aldı.

Call of Duty: Black Ops 4 | Activision

Analitik veri şirketi Nielsen‘in yayımladığı rapora göre, yılın en çok beklenen oyunu Call of Duty: Black Ops 4 oldu.

Dünya genelindeki trend ve alışkanlıklar hakkında kapsamlı bakış açıları sunan, 100’den fazla ülke üzerinde tüketicileri araştıran Nielsen, bu yılın son döneminde çıkacak video oyunları ile ilgili bir rapor yayımladı. Bu raporun sonucunda, tüketiciler arasında Call of Duty: Black Ops 4’ün Red Dead Redemption 2‘den daha çok beklendiği ortaya çıktı.

Rapor, Eylül başından itibaren Aralık sonuna kadar çıkacak 82 farklı oyunu kapsıyor. Yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla elde edilen verilere genel farkındalık, satın alma ilgisi, tüketici değerlendirmesi ve marka tanınırlığı gibi kriterler de eklendi ve bir sonuca ulaşıldı.

Multiplatform oyunlar kategorisinde Call of Duty: Black Ops 4, 99 puanla birinci sırada yer alıyor ve yılın en çok beklenen oyunu oluyor. Hemen 2 puan gerisinde ise Red Dead Redemption 2 bulunuyor. Devamında sırasıyla Battlefield V, Fallout 76 ve Assassin’s Creed Odyssey konumlanıyor.

Red Dead Redemption 2 yeni oynanış videosu ile hype barını yükseltiyor

PlayStation 4‘e özel oyunlara gelindiğinde Marvel’s Spider-Man, 100 puanla en tepede yer aldı. Xbox One tarafındaki birincilik ise 84 puanla Forza Horizon 4‘ün oldu. Nintendo Switch‘e özel oyunlarda, Super Smash Bros. Ultimate ile Super Mario Party 98’er puanla birinciliği paylaşıyorlar.

Öte yandan, geçen yılın aksine bu yılki raporda PC oyunları için bir kategori bulunmuyor.

İşte Nielsen’in hazırladığı rapora göre oyunların puanları:

 

Önceki İçerikResident Evil 2 Remake yeni oynanış videosu – Claire, Licker’lara karşı
Sonraki İçerikRed Dead Redemption 2’nin hikaye uzunluğu belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz