Yeni Dragon Age oyunu yapım aşamasında

BioWare'de yazar olarak çalışan Alexis Kennedy, yeni Dragon Age oyununun yapım aşamasında olduğunu açıkladı.

BioWare yazarı Alexis Kennedy, yeni Dragon Age oyununun yapım aşamasında olduğunu açıkladı.

Polygon‘un aktardığı habere göre, Eurogamer‘a röportaj veren BioWare yazarı Alexis Kennedy, yeni bir Dragon Age oyununun yolda olduğunu söyledi.

Sunless Sea adlı oyunu geliştiren Failbetter Games’in eski yardımcı kurucusu Alexis Kennedy, bir yıl önce bu stüdyodan ayrılmış ve serbest bir video oyunu yazar olarak çalışmaya başlamıştı.

2016’nın Eylül ayında Kennedy, BioWare’in ilk misafir yazarı olarak iş başladığını duyurmuştu. Ayrıca, “önemli bir içerik” üzerinde çalıştığını da belirtmiş ancak herhangi bir detay vermemişti.

Eurogamer ile gerçekleştirdiği röportajda Alexis Kennedy, bu yılın başında Dragon Age serisinin yapımcı ve yöneticisi olan Mark Darrah’ın kendisi hakkındaki bir tweet’te “Dragon Age’e hoş geldin.” dediğini ifade etti ve bir bakıma üzerinde çalıştığı projenin ne olduğunu açıklamış oldu.

Verdiği röportajda “Daha önce yaptığım ile BioWare’de şu an yaptığım iş arasında devasa farklılıklar var.” diyen Kennedy, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir süredir bilinmesine rağmen, şu anda bir Dragon Age projesi içerisinde yer alıyorum.”

“Şunu söyleyebilirim, oyunun diğer bölümlerinden ayrılmış kısımların üzerinde hikaye oluşturmada oldukça bağımsız bir şekilde çalışıyorum.” 

“Muhteşem bir şey değil ancak belirgin, zira Dragon Age’da bugüne kadar çok fazla ele alınmayan bir konuda yoğunlaşıyor.” 

Alexis Kennedy’nin “bağımsız bir şekilde çalışıyorum” ifadesi, onun BioWare stüdyosuna gitmeden uzaktan projeye destek vermesi anlamına geliyor. Çünkü Kennedy Greenwich, İngiltere’de yaşıyor ancak BioWare’in stüdyosu Edmonton, Kanada’da yer alıyor.

Bugüne kadar piyasaya çıkan üç Dragon Age oyunu bulunuyor. Serinin ilk oyunu Dragon Age: Originis 2009 yılında çıkmış, 2011’de Dragon Age 2 yayınlamış ve 2014’deki Dragon Age: Inquisition ile seri bir üçleme haline dönüşmüştü.

Alexis Kennedy’nin bu açıklamalarına karşın BioWare serinin dördüncü oyununu henüz resmi olarak duyurmuş değil.

BioWare’in sahibi olduğu EA, geçtiğimiz haftalarda BioWare’in iki farklı proje üzerinde çalışacağını belirtmişti. Ek olarak yeni oyun projesinin yeni bir IP (fikri mülkiyet) olduğunu ifade etmişti. Bu oyun projesinin “aksiyon-macera türünde” olduğu ve “çevrimiçi bir hizmet etrafında geliştirildiği” açıklanmıştı.

İLGİLİ HABER – BioWare’in yeni oyunu ertelendi; işte yeni çıkış tarihi

Konuya ilişkin olarak EA Games’e ulaşan Polygon, şirket temsilcisi tarafından şu yanıtı aldı:

“Alexis’in BioWare’e dahil olmasından mutluluk duyuyoruz, ancak Dragon Age serisiyle ilgili şu anda paylaşacak yeni bir bilgi yok.”

Önceki İçerik258 bin dolar değerinde Pokemon kol saati
Sonraki İçerikFar Cry 5 için dört fragman yayınlandı, tam duyuru tarihi verildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz