BioWare’in yeni oyunu ertelendi; işte yeni çıkış tarihi

Beklemeye devam...

BioWare/Electronic Arts

En son Mass Effect: Andromeda‘yı ortaya koyan BioWare‘in yeni oyun projesi ertelendi.

Bu yılın Mart ayında çıkış yapan Mass Effect: Andromeda’nın yapımcı stüdyosu BioWare’in üzerinde çalıştığı yeni IP’si (fikri mülkiyet) hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Yayıncı firma Electronic Arts‘ın 2017 yılı mali toplantısının sonunda bir duyuru yapan şirketin CEO’su Andrew Wilson, BioWare’in üzerinde çalıştığı yeni oyun projesinin 2018’in Mayıs ayıyla 2019’un Mart ayı arasında sürecek olan EA’in 2019 yılı mali takviminde çıkış yapacağını açıkladı.

Yaklaşık 3 ay önce Wilson, EA’in bu oyunu projesinin BioWare tarafından 2018 sonu itibariyle yayınlanmasını beklediğini ifade etmişti.

İLGİLİ HABER: BioWare, GDC 2016’da yeni oyununu gösterdi, kimse fark etmedi

Bu yılın başlarında ise Wilson şirketin yeni oyun projesini “aksiyon-macera” şeklinde tarif etmiş ve “bir RPG oyunu değil” demiş ancak karakter gelişimi konusunda bazı RPG-tarzı ögeler barındırabileceğini söylemişti. Son düzenlenen mali toplantıda birkaç yeni detay daha verdi ve oyunda “çevrimiçi hizmet” özelliğinin yer aldığını belirtti. Bu demek oluyor ki, Bungie’nin Destiny ve ve Ubisoft’un Tom Clancy’s The Division adlı oyununda yer alan bir sistem olabilir.

“BioWare’in geliştirdiğini yeni aksiyon IP’mizin gelişiminden oldukça memnunuz.” diyen Wilson, “Tasarımlar çarpıcı. Oynanış mekanikleri mükemmel ve aksiyon oldukça heyecan verici olacak. Bu seviyeyi karşılamak adına oyunun çıkış tarihini 2019 yılı mali takvimine erteledik.” şeklinde konuştu.

EA’in Mali İşler Müdürü Blake Jorgensen ise bu ertelemenin çevrimiçi hizmet özelliğinden kaynakladığını üstü kapalı olarak “Çevrimiçi hizmet servisini daha da geliştirmek istiyoruz.” açıklamasıyla belirtti.

BioWare’in Genel Müdürü Aaryn Flynn ise stüdyonun 2012’den bu yana isimsiz bir oyun projesi ve buna bağlı bir evren üzerinde çalıştığını açıkladı.

Bu oyun, BioWare’in 2009’daki Dragon Age: Origins ile başlattığı Dragon Age serisinden sonra üzerinde çalıştığı ilk yeni fikri mülkiyet (IP) projesi olacak.

İLGİLİ HABER: BioWare’in gizemli yeni oyunu oynanabilir düzeyde

Önceki İçerikAssassin’s Creed: Origins için ilk görsel sızdırıldı!
Sonraki İçerikKonsolların Geleceği ve Nintendo Switch

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz