Yeni DOOM Geliyor!

Oyun E3 2015’te duyuruldu.

E3 2015’ten kısa bir süre önce çok kısa bir teaser’ı yayımlanan yeni DOOM oyunu nihayet E3 2015’teki Bethesda Basın Konferansı’nda açıklığa kavuştu.

Yine id Software’in geliştirdiği DOOM’da her zamanki gibi bitmek tükenmek bilmeyen şeytani varlıklarla beraber yıkıcı silahlarımız ve akıcı bir oynanış olacak. Oyunda siper sistemi yok, old-school FPS’ler gibi durmadan hareket edip düşmanlarımızı öldürmeye çalışıp bir yandan da çevreden bulacağımız ekstra şarjör, can gibi şeyleri topluyoruz. Silahlar arasında bir döngü yaratıp o şekilde kullanmamız gereken oyunda düşmana göre farklı silahlar kullanacağız. E3 2015’te oyunun oynanışından kısa bir kesit gösterildi. Görselliği de oldukça gelişmiş görünen oyunun optimizasyon konusunda sıkıntı yaşamayacağını umuyoruz.

Oyuna bir de multiplayer modu eklenecek. Eski ve yeni oyun modlarının olacağı multiplayer’da şeytani varlıkların tarafında oynama imkanımız da olacak.

Ayrıca DOOM’da SnapMap isimli bir oyun içi editörü de olacak; böylece kendimize ait bölümler tasarlayıp bunu paylaşabileceğiz. Hiçbir tecrübesi olmayan oyuncuların bile bu düzenleyiciyi çok rahat bir şekilde kullanabileceğini söyleyen id, DOOM’un bu şekilde çok daha uzunca bir süre oynanacağını vaat ediyor.

2016’nın ilkbaharında çıkacağı söylenen DOOM’un dağıtımını Bethesda yapacak. Oyun PC, PS4 ve Xbox One için geliştiriliyor.

Önceki İçerikE3 2015 Yayın Akışı: Bethesda
Sonraki İçerikDishonored 2 Duyuruldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz