Yeni bir Deus Ex oyunu kesinlikle gelecek

"Bazı yapımlar sırasını beklemeli"

Square Enix CEO’su Yosuke Matsuda, Deus Ex serisinin akıbeti hakkında konuştu.

Bu yılın başlarında, Eurogamer‘ın aktardığı üzere yakın bir zamanda yeni bir Deus Ex oyunu görmeyeceğimiz belirtilmişti. Evet, Deus Ex’in yeni oyunu yakında çıkmayacak ancak serinin sonu da gelmiş değil.

Rock Paper Shotgun‘da yer alan habere göre, GamesIndustry.biz‘e röportaj veren Square Enix CEO’su Yosuke Matsuda şirketin Deus Ex ve Final Fantasy serisi ile ilgili planlarından bahsetti. Ayrıca stüdyonun Doğu ve Batı oyun pazarı ile VR teknolojisine olan yaklaşımına da değindi.

En nihayetinde yeni bir Deus Ex oyunu göreceğimizi ifade eden Yosuke Matsuda, “Bazı yapımlar sırasını beklemeli” diyerek stüdyonun önceliğinin şu anda yeni Tomb Raider oyunu ve Marvel ile anlaşmalarının sonucu olan Avengers oyun projesi olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER – Sqaure Enix ve Marvel, The Avengers projesi ile başlayan ortaklıklarını duyurdu

“Söyleyebileceğim, Eidos Montreal daima Deus Ex’i geliştiren stüdyo oldu ve sorun şu ki, sınırsız kaynaklarımız yok. Şu anda üzerinde çalıştığımız birkaç büyük oyun projesi var, bu da ileriye yönelik oyun planlarımızı belirlemede büyük bir faktör. Tabii ki de, tüm oyunlar üzerinde aynı anda aynı yoğunlukta çalışmak iyi olurdu fakat gerçek şu ki, bazı yapımlar sırasını beklemeli. Yakın zamanda yeni bir Deus Ex görmeyecek olmamızın nedeni de üzerinde çalıştığımız diğer oyun projelerinin yükü.”

“Deus Ex serisinin yeni oyunu ile neler yapmamız gerektiğini şimdiden tartışıyoruz.” diyen Yosuke Matsuda, bunu “geliştirme sürecinin başlangıcı” olarak değerlendirmemek gerektiğinin altını çizdi.

Eurogamer’a göre, Square Enix’e bağlı Crystal Dynamics ve Eidos Montreal stüdyoları şu anda üç yeni oyun üzerinde çalışıyor. Bunlardan ikisinin Marvel ile yapılan anlaşma doğrultusunda Avengers ve Guardians of the Galaxy oyunları olduğu düşünülüyor. Üçüncü yapımın ise, daha önceden sızan bir fotoğrafa göre “Shadow of the Tomb Raider” adlı yeni Tomb Raider oyunu olabileceği tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABER – SÖYLENTİ: Deus Ex’in yapımcısından yeni bir Guardians of the Galaxy oyunu geliyor!

İLGİLİ HABER -Söylenti: ‘Shadow of the Tomb Raider’ adında yeni bir Tomb Raider oyunu geliyor!

Matsuda, röportajın ilerleyen kısımlarında VR teknolojisine ve bu alana yapılacak oyun yatırımlarına olan bakış açılarından da bahsetti:

“Bizim politikamız şu, eğer VR için üretebileceğiniz eğlenceli bir materyal varsa, elbette bunu ortaya koymak isteriz. Ancak bu amaçla bir VR cihazı yapma gibi bir düşüncemiz yok.”

Deus Ex serisinin en yeni oyunu Mankind Divided, 2016 yılında çıkış yapmıştı.

Önceki İçerikAdeta Şirinlik Abidesi olan Gerçekçi Pokemon Tasarımları
Sonraki İçerikHaftanın Oyun Haberleri (27 Kasım-3 Aralık 2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz