Xbox’ın patronu Scalebound’un iptal kararını yorumladı

"Zor bir karardı."

Phil Spencer, Microsoft'un Xbox bölüm başkanı

Microsoft‘un Xbox bölüm başkanı Phil Spencer, geçtiğimiz günlerde açıklanan Xbox One ve PC‘ye özel Scalebound‘un iptal edilme kararını değerlendirdi.

Twitter üzerinden durumu değerlendiren Spencer, iptal kararına ilişkin “Zor bir karardı.” yorumunda bulundu ve bunun uzun vadede Xbox oyuncuları için daha iyi sonuçlanacağına inandığını belirtti. Açıklamasının sonunda ise Microsoft’un 2017’deki oyun planlarına olan güvenini dile getirdi.

Microsoft, 9 Ocak günü yaptığı açıklama ile Xbox One ve PC için özel olarak geliştirilen Scalebound’un iptal edildiğini duyurmuştu ve Microsoft’un açıklaması ile Phil Spencer’in konuya ilişkin değerlendirmesi oldukça benzer. Microsoft sözcüsü tarafından oyunun iptal kararı şöyle duyurulmuştu:

Dikkatli bir görüşmenin ardından, Microsoft olarak Scalebound’un geliştirme aşamasına son verme kararı aldık. Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2 ve Sea of Thieves başta olmak üzere bu yıl hayranlarımıza harika oyun deneyimleri sunmak için çalışıyoruz.”

Oyunun iptal edildiğinin açıklamasının ardından Scalebound’un resmi Xbox YouTube kanalındaki videoları silinmiş veya herkese açık listeden kaldırılmıştı. Buna ek olarak, oyunun Xbox.com’daki sayfası da kaldırılmıştı. Artık o sayfaya girmeye çalışıldığında Xbox’ın anasayfasına yönlendiriliyor.

Bayonetta‘nın yönetmeni Hideki Kamiya‘nın liderliğinde Platinum Games‘in geliştirdiği Scalebound, ejderhaların yer aldığı aksiyon-RPG temalı bir çevirmiçi co-op oyundu. Microsoft’un oyunu iptal etme kararının ardından Platinum Games’in yoluna bağımsız olarak devam edip oyunun geliştirilmesini sürdürüp sürdürmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Platinum Games’in diğer bir oyunu Nier: Automata, 3 Mart’ta PlayStation 4 için çıkacak. PC için ise bu yıl içerisinde çıkması bekleniyor. Oyunun demosu şu anda oynanabilir durumda.

Önceki İçerikFor Honor Kapalı Beta Tarihi Duyuruldu!
Sonraki İçerik2016’da Steam’de en çok oynanan oyunlar belli oldu; sonuçlar şaşırtıcı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz