Xbox, Tokyo Game Show 2015’i Es Geçecek

Geçen seneki büyük katılımdan sonra Xbox, bu yılki Tokyo Game Show’a katılmamayı planlıyor.

Microsoft, Eylül ayında düzenlenecek olan bu yılki Tokyo Game Show etkinliğine katılmayacak. Japonya’nın en büyük oyun etkinliği olan Tokyo Game Show’a katılmama kararını açıklayan Microsoft’un Japonya Pazarlama Müdürü Masayuki Inoue, Gematsu’ya konuştu ve şunları söyledi:

“Bu yıl Microsoft, Tokyo Game Show’da gösterim düzenlemeyecek fakat Xbox hayranlarına ve medyaya son gelişmeleri sunmak için çeşitli hazırlıklar yapıyoruz. En kısa sürede sizleri bilgilendireceğiz.” 

Microsoft’un bu yıl neden TGS etkinliğini boş geçtiğini detaylı olarak belirtmeyen Inoue, bu yıl çıkacak Xbox oyunları ile takipçilerine “ilgi çekici” şeyler sunacaklarını söyledi.

2014’de düzenlenen etkinlikte Microsoft’un gösterimine katılım oldukça yüksek olmuş ve 20’den fazla Xbox oyununun standı yer almıştı. Ayrıca geçtiğimiz yılki TGS, Xbox One’ın Japonya’daki çıkışından yaklaşık bir hafta sonra düzenlenmişti.

Microsoft’un rakibi Sony ise Japonya merkezli bir şirket olarak etkinliğe katılım sağlayacak fakat şu ana kadar resmi bir duyuru gerçekleşmedi. Bu yılki etkinlik 17-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ayrıca geçen yılki toplam katılım sayısında düşüş yaşanmıştı ancak 251,832 katılımcı ile TGS tarihinin en büyük ikinci etkinliği olmayı başarmıştı

Eylül 2014’de çıkışından bu yana Japonya’daki satışları beklenildiği gibi gitmeyen Xbox One için Microsoft, oyuncuların önerileri ile zamanla satışların yükselmesini planlıyor.

Önceki İçerik‘Witcher 3’ün Genişleme Paketleri Witcher 2 Kadar Büyük’
Sonraki İçerikgamescom Öncesinde Respawn Oyun Geliştiricileri Konferansı Yapılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz