Xbox Series X’in çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu

Microsoft'un düşük donanımlı bir diğer yeni nesil konsolu Series S'in de çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı.

Sızıntıların ardından Xbox Series X’in çıkış tarihi ve fiyatı doğrulandı. Ayrıca Microsoft, düşük donanımlı ikinci yeni nesil konsolu Series S’in fiyatı ve çıkış tarihini de açıkladı.

Microsoft yeni nesilde giriş seviyesi Xbox Series S ve yüksek donanımlı Xbox Series X olmak üzere iki farklı konsol piyasaya sürecek. Her iki konsol da 10 Kasım’da raflarda olacak. Xbox Series S 299 dolar/euro, Xbox Series X ise 499 dolar/euro fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Birkaç gün önce Series S’in görünümü, fiyatı ve çıkış tarihi sızdırılmış, hemen ardından Microsoft Series S için fiyat açıklaması yapmıştı. Dün ise hem Xbox Series S’in hem de Xbox Series X’in çıkış tarihi ve fiyatı resmi olarak duyuruldu.

Series S, X’e kıyasla yüzde 60 daha küçük ve her iki konsol aynı CPU’ya sahip olacak. GPU olarak her iki konsol da RDNA 2 mimarisine sahip. Ancak Series X 12 TFLOPS güç, Series S ise yaklaşık 4 TFLOPS güç sunabilecek. Microsoft, Series S’in 1440p çözünürlükte 60fps oyun oynatabileceğini, bazı durumlarda 120fps’e kadar destekleneceğini belirtiyor. Series X ise 4K/60fps ve yine 120fps’e kadar destek sunabilecek. Yine her iki konsol da donanım bazılı ray tracing desteği barındırıyor. Series S’e ait diğer tüm detaylar aşağıdaki videoda.

Her iki konsol da 22 Eylül’de ön siparişe açılacak. Türkiye fiyatları ise henüz belli değil.

The Witcher 3: Wild Hunt, PS5 ve Xbox Series X’e geliyor

Önceki İçerikCD Projekt Red, Cyberpunk 2077 ‘tekrar ertelenmeyecek’ diyor
Sonraki İçerikPrince of Persia: The Sands of Time Remake sızdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz