Volgarr the Viking inceleme (Nintendo Switch)

Crazy Viking Studios tarafından Ghosts ‘n Goblins, Rastan Saga gibi oyunlardan esinlenilerek hazırlanan Volgarr the Viking çıkışını 2013 yılında PC platformu için yapmış bir oyun. Retro yapıda çoğu indie yapım gibi ilgi ile karşılanan oyun takip eden dört yıl içinde mevcut jenerasyonun tüm konsollarında çıkışını gerçekleştirmişti. Nintendo’nun Switch atağı ve takibinde gelen başarı ile birlikte kısa sürede bir çok indie yapım konsolun çatısı altında toplanmaya başlandı, Volgarr the Viking de bunlardan biri oldu. 5 Ekim’de Switch için çıkan oyunun bu sürümünü tüm detayları ile Volgarr the Viking inceleme yazımızda masaya yatırıyoruz.

 

Odin’in Askerleriyiz

İskandinav mitolojisinden beslenen oyunumuz bize Volgarr adlı bir vikingin kontrolünü devrediyor.  Oyunun pek hikaye anlatma derdi yok. Açılışta Odin’in “Yürü ya kulum demesiyle” birlikte ete kemiğe bürünen kahramımız kendini bir anda mücadelenin ortasında buluyor.

Oynanış açısından gayet sade olan oyunda yürüme ve zıplama gibi temel hareketlerin yanısıra kılıcımızı savurup mızrak fırlatabiliyoruz. Yakın dövüşte kılıcımız ile mücadele ederken duvarlara saplanıp kalma özelliği olan mızrağı dövüşten çok erişilemeyecek kadar yüksek platformlara tırmanmak için kullanıyoruz. Bunların haricinde bir de pasif modda kalkanımız bize eşlik ediyor. Düşman saldırılarına denk getirmeniz halinde otomatik savunma yapmış oluyorsunuz.  Oyunda karşımıza çıkan hazine sandıkları kahramanımızı güçlendiren power-up’lar içeriyor. Bunları topladığımızda sırasıyla kalkanımız güçleniyor, mızrağımızı daha kuvvetli fırlatabiliyoruz, saldırı hızımız ve son olarak saldırı gücümüz artıyor. Her power-up aynı zamanda bize fazldan dayanıklılık ekliyor. Örneğin oyuna başladığınızda tek darbe alarak ölebilirken her power-up  ile bir darbe fazladan alabilir hale geliyoruz. Ancak darbe aldıkça mevcut power-up ile gelen özellikleri yitiriyor ve bir önceki evreye dönüyoruz.

Oyunda bir yandan bölümleri tamamlamaya çalışırken bir yandan da karşımıza çıkan hazineleri topluyoruz. Bu hazineler bölümlerde belirli noktalarda bulunabilir, düşmanlardan düşürülebilir, ya da tüm power-upları tamamladıysanız sandıklardan bulunabiliyor. Öldüğünüz zaman topladığınız hazinenin bir kısmını kaybediyorsunuz; bölümü tamamladığınızda ise kalıcı olarak hanenize ekleniyor bu hazineler. Bir bölümü ölmeden tamamlayabilirseniz (ki ilk başlarda kesinlikle mümkün değil) bazı bonus seviyeleri de açabiliyorsunuz. Bunlar oyunun alternatif sonuna ulaşmanızı sağlıyor. Bu tür şeyleri kaçırmayı sevmeyen oyuncular için ise iyi haberimiz var: Bölümler isteğe bağlı olarak tekrar oynanabiliyor. Her bölüm iki fazdan oluşuyor, her fazın başında öldükten sonra tekrar dirilebileceğiniz  bir check point ve finalde bir boss bizi bekliyor.

 

Tanrıların Sınavı

Volgarr the Viking alışma süreci biraz ızdıraplı bir oyun. Deneme / yanılma döngüsü içinde ilk başlarda bolca öleceksiniz. Ancak gerek düşmanlar, gerekse oyunda karşınıza çıkacak tuzaklar oldukça belirli bir düzen içinde çalışıyor. Gerekli sabrı gösterdiğiniz takdirde oyunun büyük kısmını darbe dahi almadan bitirebilirsiniz. Örneğin ilk bölümde gelen kertenkele savaşçıların yanında eğildiğiniz zaman size vuramamaları gibi ince detayları keşfettiğiniz zaman speed run bie yapabilirsiniz; tabii hemen her düşmanın kendine has yapısını çözdükten sonra. Özetle Volgarr the Viking için “zor bir oyun” yerine “oyuncuyu sınayan bir oyun” demek daha doğru olacaktır. Öte yandan gerekli sabrı göstermez, oyunun püf noktalarını keşfetmezseniz birinci bölümünü bile bitiremeyebilirsiniz.

Biri gizli olmak üzere 7 dünyadan oluşan Volgar the Viking’i ilk oynayışınızda yaklaşık 8-9 saatlik bir oynanış süresi sizi bekliyor. Eğer ekstraları da keşfetmek isterseniz bu süre 12-13 saate yükselebilir. Nintendo Switch’te özellikle handheld modunda gayet keyifli bulduğumuz oyun ayrıca cihazın HD Rumble gibi özelliklerinden de yararlanıyor. Seçtiğiniz bölgeye bağlı olarak E-shop’tan 9.99 dolar / euroya alabilirsiniz.

 

GENEL BAKIŞ
Görseller
7
Oynanış
8
Ses / Müzik
7
Eğlence
7
Önceki İçerikPUBG Oynarken Başınıza Gelebilecek Saçma Durumlar
Sonraki İçerikDragon’s Dogma Dark Arisen inceleme (PlayStation 4)
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
volgarr-the-viking-incelemeAlışma sürecinin üstesinden geldiğiniz an gayet keyifli bir oyun haline gelen Volgarr the Viking Vita'dan sonra bir kez daha avuçlarımızın içinde ve bu kez çok daha hoş görünmekte. Platform türünü seven Switch sahiplerine tavsiye ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz