Torchlight serisinin yapımcısı Runic Games kapatıldı

Kapatılan stüdyonun son oyunu Hob bu yıl çıkış yapmıştı.

Hob | Runic Games

Yeni çıkan Hob adlı oyunun ve Torchlight serisinin arkasındaki stüdyo Runic Games kapatıldı.

Çin merkezli oyun yayıncısı Perfect World Entertainment‘ın 2010 yılında hisselerinin büyük bir çoğunluğunu aldığı Runic Games stüdyosu, Diablo tarzı Torchlight serisi ile tanınıyordu. Stüdyo bu yıl içinde Hob adlı yeni bir oyunu da piyasaya sürmüştü.

Kotaku’da yer alan bilgiye göre, Perfect World’den yapılan açıklamada Runic Games’in kapatılmasına ilişkin olarak, “şirketin devam eden stratejileri kapsamında hizmet olarak çevrimiçi oyunlara odaklanmak için” ifadesinin yer aldığı belirtildi.

Runic Games’in başkanı Marsh Lefler, stüdyonun kapatılmasını firmanın resmi internet sitesinde yayımladığı bir notla onayladı. Lefler mesajında, Perfect World’den bahsetmezken çalışmalarından dolayı Runic’in diğer 16 kurucusuna ve stüdyonun geri kalan ekibine teşekkür etti.

Yazısının devamında Torchlight serisi ile ilgili yeni haberlerin geleceğini söyleyen Marsh Lefler, açıklamasını “Son sözümüzü henüz duymadınız” şeklinde bitirerek ileriye yönelik açık bir kapı bıraktı.

Torchlight serisinin yapımcısı Runic Games, 2008 yılında kuruldu. 2009 yılında yayınladıkları ilk oyunları olan Diablo tarzında, tek oyunculu, aksiyon RYO türündeki Torchlight ile ünlenen stüdyo, 2012 yılında bu oyunun devamı Torchlight 2’yi piyasaya sürdü. Runic Games’in en yeni ve son oyunu ise bu yıl çıkış yapan Hob oldu. Perfect World’ten gelen açıklamada, Runic Games’in geliştirdiği oyunlara verilen desteğin devam edeceği bilgisi yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda da EA, Visceral Games’i kapatarak yapım aşamasındaki Star Wars oyununda ciddi değişiklere gitmişti.

Runic Games’in son oyunu Hob, bu yıl PC ve PlayStation 4 için çıkış yapmıştı. Perfect World’un bu stüdyoyu kapatmasında oyunun satışlarının etkili olup olmadığı bilinmiyor.

Önceki İçerikCall of Duty: WW2’nin inceleme puanları gelmeye başladı
Sonraki İçerikCall of Duty WW2 Sistem Gereksinimleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz