The Verge‘ün stüdyoya yakın çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Telltale Games kapanmanın eşiğinde. Stüdyoda sadece 25 kişinin kaldığı, 285 çalışanın tazminatsız olarak işine son verildiği iddia edildi.

The Walking Dead, Batman: The Telltale Seris ve The Wolf Among Us gibi video oyun serilerinin arkasındaki stüdyo Telltale Games’te büyük çapta işten çıkarmaların yaşandığı öne sürüldü. Stüdyonun yakın bir zamanda kapanabileceği belirtildi.

Şu anda The Walking Dead’in son sezonu üzerinde çalışan Telltale’in bu oyunu son bölüme kadar piyasaya süreceği ancak Stranger Things ve The Wolf Among Us 2 gibi yapım aşamasındaki diğer oyun projelerinin iptal edileceği tahmin ediliyor.

Birkaç ay önce, Telltale Games çalışanlarına yönelik aşırı mesai yaptırdığı ve uygunsuz çalışma ortamı sunduğu iddiaları ile gündeme gelmişti. Öte yandan, geçen yılın Kasım ayında da stüdyoda büyük çapta işten çıkarmalar yaşanmış, Telltale’in yüzde 25’lik iş gücünü oluşturan 90 kişinin işine son verilmişti.

GÜNCELLEME:

Telltale, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Firma işten çıkarmalar olduğunu onayladı. Stüdyonun yönetim kurulu ve diğer partnerlere karşı yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 25 kişilik bir geliştirici ekibin kaldığını belirtti. CEO Pete Hawley’in açıklaması şu şekilde:

“Şirketi yeni bir rotaya sokmaya çalıştığımız son bir yıllık süreç Telltale için oldukça zorlu geçti. Bu yıl içinde en iyi ürünlerimizden bazılarını yayınladık ve inanılmaz derecede olumlu geri dönüşler aldık. Ancak en nihayetinde bunlar oyun satışlarına yansımadı. Büyük bir üzüntüyle, bugün aramızdan bazı arkadaşlarımızın ayrıldığını gördük.”

Telltale Games, ilerleyen haftalarda stüdyonun devam eden oyun projeleri hakkında bir açıklama yapacak.

Telltale Games oyun motorunu değiştiriyor

Önceki İçerikMarvel’s Spider-Man satış rekoru kırdı
Sonraki İçerikClashİstanbul SFV ve Tekken 7 Turnuvası Duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz