Street Fighter V Ücretsiz Ek İçerik ile Hayranları Mutlu Edecek

Ücretsiz içerik? Capcom’dan beklenmeyen hareketler!

Street Fighter serisinde her oyuna birden fazla sürüm çıkaran, kostümden karaktere dlc çılgığınlığıyla serinin koyu hayranlarını oldukça sömüren Capcom‘dan umut verici duyurular geldi. Her yıl düzenlenen dövüş oyunu etkinliği EVO‘nun bu seneki ayağında Capcom bir duyuru yaparak Street Fighter V‘in çıkışında sonra gelecek tüm içeriğe ücret ödemeden, oyunu oynayarak elde ebebileceğinizi duyurdu. Duyurudaki tüm detaylara bir göz atalım:

street-fighter-V-icerik01

1 – Oyunun ana sürüm dışında hiç bir sürümü olmayacak. Serideki her oyuna en az üç sürüm getiren (örnek: Street Fighter 4 / Super Street Fighter 4 / Super Street Fighter 4: Arcade Edition / Ultra Street Fighter 4) ve oyuncuları güncel şekilde oynayabilmek için bu yeni sürümleri almaya / yükseltmeye mahkum bırakan Capcom, Street Fighter V için “Ana sürüm sahip olmanız gerekecek tek disk olacak” şeklinde açıklama yaptı. Hayret!

2 – Karakterler arası denge ve diğer sistem düzenlemelerini içerek tüm güncellemelere ücretsiz sahip olacaksınız.

3 – Oyun çıktıktan sonra oynanış ile alakalı tüm içerik oyunu oynayarak kazanılabilecek. İşte bu gerçekten büyük bir gelişme. Capcom bu maddenin altına kalın harflerle tekrar not düşmüş:
“Street Fighter V seride kendini adamış oyuncuların tüm oynanabilir içeriğe sadece oyunu oynayarak ücretsiz ulaşabilmeleri mümkün olan ilk oyun”

street-fighter-V-icerik02

4 – Oyun 16 karakter ile çıkışını gerçekleştirecek. Bunların dördü daha önce hiç bir Street Fighter oyununda görmediğimiz, yeni karakterler olacak.

5 – Çıkış sonrası yeni karakterler eklenmeye devam edilecek ve bunlar sadece oyunu oynayarak ücretsiz şekilde elde edebileceksiniz.

street-fighter-V-icerik03

Yeni içerikler oyunu oynadıkça kazandığınız Fight Money ile açılabilecek. Öte yandan bu içeriğe efor sarfetmeden ulaşmak isteyen sabırsız oyuncular da gerçek para ile Zenny satın alarak istedikleri içeriği direkt elde edebilecekler (kemikten yetişmiş eski nesil arcade oyuncularına ince not: winners don’t use micro transactions!)

Özellikle oyunun tek sürüm üzerinden devam edeceği ve içeriğe para vermek zorunda olmayacak olmamız oldukça sevindirici gelişmeler. Bir önceki nesil ile saplandığımız DLC batağında tutunacak bir dal bulmuş gibiyiz adeta. Street Fighter V’in 2016’nın Mart ayında çıkışını yapması planlanıyor.

Önceki İçerikWorld of Tanks’in Xbox 360 Sürümüne Ay Savaşları Geldi!
Sonraki İçerikFallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 3: Süper Mutantlar
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz