Bu yıl Steam’de geçen yıla göre daha çok oyun yayınlandı

Valve'ın Steam Direct hamlesi başarısız olmuşa benziyor.

Steam‘de yayınlanan oyun sayılarını azaltmayı amaçlayan Steam Direct, bunun aksine platforma eklenen yeni oyunların sayısında artışa neden oldu.

Niko Partners veri analisti Daniel Ahmad, bu yılın Ekim ayına kadar Steam’e geçen yılın tamamından daha fazla oyun eklendiği ve bu yıl bitene kadar 2017’de platforma eklenen oyun sayısının 6 bine ulaşmasını beklediğini açıkladı. 2016’da Steam’e 4 bin 207 yeni oyun eklenmişti, bu demek oluyor ki bu yılki artış geçen yıla göre yüzde 40’ın üzerinde.

Greenlight‘ın yerine gelen Steam Direct uygulaması ile platforma oyun eklemek isteyen yapımcıların belli bir ücret ödemesi gerekiyor, böylece Steam’deki yeni oyunların artışında yavaşlamaya gidilmesi amaçlanıyordu. Ancak verilere göre, bu yılın Haziran ayında hizmete giren Direct uygulaması ile Steam’e üç ay içerisinde bin 200’den fazla oyun eklendi.

İLGİLİ HABER – Steam’e her ay 1,5 milyon yeni kullanıcı katılıyor

Steam Direct’in ilk iki ayında yayınlanan oyun sayısı, geçen yılın aynı döneminden iki katı daha fazla olurken, 2015’e kıyasla yüzde 146’lık artış görüldü. ICO Partners verilerine göre ise, yalnızca geçen hafta Steam’e 88 yeni oyun eklendi.

Direct’in hayata geçmesiyle hedeflenenin aksine bağımsız yapımcıların Steam’deki gelirlerinde düşüş yaşandı. SteamSpy istatistiklerine göre, 2015’den bu yana bağımsız yapımcıların ilk ay satışlarında yüzde 39, net gelirlerde ise yüzde 50 oranında azalma meydana geldi.

Önceki İçerikSony, çocuklar için geliştirilen ”Mini PlayStation 4 Kontrolcüsü”nü tanıttı
Sonraki İçerikDestiny 2 PC’de ön yüklemeye açıldı, dosya boyutu ortaya çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz