Steam’de 1 Milyondan Fazla Satan 6 Oyun!

Mart 2015 itibariyle Steam üzerinden 1 milyon satış rakamını geçen 6 oyun listelendi.

İstatistik servisi Steam Spy, Steam platformundaki satış verilerine dair yeni bir istatistik yayınladı. Listede, 2015 yılında çıkış yapan ve 1 milyondan fazla satış gerçekleştiren altı oyun yer alıyor.

Steam Spy’a göre, Mart 2015’den itibaren GTA 5, Cities: Skylines, Rocket League ile erken erişim oyunlar olan Ark: Survival Evolved, Besiege ve H1Z1, 1 milyondan fazla kopya sattı.

Cities: Skylines’ın listede yer alması ise bir sürpriz değil. Paradox Interactive’in tarihinde en çok satış yapan oyun olan Cities: Skylines, çıkışının ilk 24 saatinde 250 bin adet satmıştı. İlk haftasında ise bu rakam 500 binin üzerine çıkmıştı. Nisan ayı itibariyle ise 1 milyon satış rakamını geçmişti.

Erken Erişim oyunlardan olan Ark: Survival Evolved ise, çıkışının ilk haftalarında 1 milyon satış rakamına kolayca ulaşmıştı.

Bu listenin dışında, 2015 yılında çıkış yapan ve 500 bin indirme rakamını geçen 6 oyun daha açıklandı. Bu yıl içinde 500 bin satış rakamını geçen o oyunlar ise şöyle: Dying Light, Stranded Deep, Killing Floor 2, Total War: Attila, Pillars of Eternity ve The Witcher 3: Wild Hunt. 

The Witcher 3’ün satış rakamının Steam’de bu kadar düşük olmasının sebebi ise, oyunun geliştirici şirketi CD Projekt Red’in Steam gibi satış platformu olan GOG‘a sahip olduktan sonra, tüm perakendeci sitelerin, oyunu buradan tedarik etmeleri ve çoğu kişinin de GOG sitesinden bu oyunu alması oldu. The Witcher 3’ün tüm platformlardaki satış rakamlarının toplamı ise 6 milyondan fazla.

Ayrıca, henüz yeni çıkış yapan Mad Max ve Metal Gear Solid V: The Phantom Pain‘in bu yıl bitmeden 1 milyon satış listesine girme ihtimali de bulunuyor.

Önceki İçerikWorld of Warships’in Resmi Çıkış Tarihi Açıklandı
Sonraki İçerikFIFA 16 Oyuncu Sıralamaları Belli Oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz