Steam Bitcoin’i artık desteklemiyor!

Steam, Bitcoin'i ödeme yöntemleri arasından çıkardığını duyurdu.

Steam Bitcoin ile yapılan ödeme yöntemini kaldırdığını duyurdu.

Steam tarafından bugün yayımlanan açıklamada, “Bugünden itibaren yüksek ücretler ve fiyat değişkenliğinden dolayı Bitcoin, Steam platformunda desteklenen ödeme yöntemleri arasından çıkarılmıştır.” denildi.

Bu zaman kadar Bitcoin ile ödeme imkanı sunan platformda bundan böyle bu yöntem geçerli olmayacak. Steam’in açıklamasında buna ilişkin olarak, “Bitcoin’in değeri geçmişte de oldukça değişkendi ancak geçtiğimiz birkaç ay içinde bu değişkenlik son derece yüksek seviyelere çıktı ve Bitcoin yalnızca geçtiğimiz birkaç gün içinde %25 oranında değer kaybetti. Bu durum, müşteriler Bitcoin kullanarak oyun satın almaya çalıştığında sorun yaratmakta.” ifadesi yer alıyor.

Açıklamanın sonunda ise Bitcoin hareketliliğinin gözlemlenmeye devam edileceği belirtildi. İlerleyen dönemlerde bu ödeme yönteminin yeniden Steam’e gelip gelmemesine karar verileceği söylendi.

Steam Bitcoin desteği ile ilgili yayımlanan notun tamamı şu şekilde:

“Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Bitcoin’in değerinde büyük değişiklikler ve Bitcoin ağına ödenen işlem ücretlerinde önemli artışlar gözlemledik. Örneğin geçtiğimiz hafta müşterilerin Bitcoin ağına ödemeleri gereken işlem ücretinin $20’a kadar yükseldiğini gördük. (Bitcoin kullanmaya başladığımızda bu ücret $0.20 civarındaydı) Ne yazık ki Valve’ın bu ücretin miktarı üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmamakta. Ve bu ücretler Bitcoin ile ödeme yapıldığında fiyatların mantık dışı seviyelere yükselmesine sebep oluyor. Bitcoin’in değeri çok fazla düştüğü zaman, yüksek işlem ücretleri daha da büyük sorunlara yol açıyor.

Bitcoin’in değeri geçmişte de oldukça değişkendi ancak geçtiğimiz birkaç ay içinde bu değişkenlik son derece yüksek seviyelere çıktı ve Bitcoin yalnızca geçtiğimiz birkaç gün içinde %25 oranında değer kaybetti. Bu durum, müşteriler Bitcoin kullanarak oyun satın almaya çalıştığında sorun yaratmakta.

Steam’de bir satın alımı tamamlarken, müşteri X miktarda Bitcoin’i oyun ücreti olarak ve ayrıca Y miktarda Bitcoin’i de Bitcoin ağı tarafından istenen işlem ücretini karşılamak için transfer ediyor. Bitcoin’in değeri ise yalnızca belirli bir süre için geçerli; yani satın alım belirli bir sürede tamamlanmazsa işlem ücretini karşılamak için gereken miktar değişebilir. Bu ücreti karşılamak için gerekli olan miktar son dönemde çok ciddi farklara yol açabilecek düzeyde artış göstermekteydi.

Normal şartlarda bu durumun çözümü ilk ödemenin kullanıcıya iade edilmesi veya kalan ücretin karşılanması için kullanıcıdan ek ücret talep edilmesi olur. Ancak iki durumda da kullanıcının Bitcoin ağına tekrar işlem ücreti ödemesi gerekmekte.

Bu yıl, giderek artan sayıda kullanıcının bu durumdan mağdur olduğunu gördük. İşlem ücretlerinin bu kadar yüksek olması, ücret iadesinin veya eksik ücretin tamamlanmasını talep etmenin (ki bu da Bitcoin ağı, gönderilen ek miktarı işleme aldığı sırada Bitcoin değerinin değişimine bağlı olarak yetersiz ödeme riski taşıyor) makul yöntemler olmasını engelliyor.

Sonuç olarak gelinen noktada, bir ödeme seçeneği olarak Bitcoin’e destek vermek mantıksız bir hâl aldı. Gelecekte tekrar Bitcoin kullanmanın, bizim ve Steam topluluğu için mantıklı bir hareket olup olmadığı değerlendirilebilir.

Eksik ödeme veya işlem ücretlerinden kaynaklanan sorunlardan etkilenen müşterilerimizin mevcut sorunlarını çözmeye çalışmaya devam edeceğiz.” 

İLGİLİ HABER – Steam’deki oyun sayısı rekor seviyede

Önceki İçerikDark Souls Remaster yakında duyurulabilir!
Sonraki İçerikGran Turismo Sport’un tahmini satış rakamları açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz