Star Wars Battlefront 2 inceleme

Bıkmadan usanmadan tekrar ettikleri hataları, oyuncuyu sürekli yolmaya çalışan hamleleri ile Electronic Arts’ın adını dahi anmamız tüylerimizin diken diken olmasına yetiyor. İşin daha da fenası hayatımızdan kolaylıkla çıkarıp atamıyoruz bu firmayı; çok sevilen bazı oyunlar tamamen firmanın tekelinde. Bıraksanız işini güzelce yapacak bazı firmaları da bünyelerine alıp sıkıntılı politikaları yüzünden vasat AAA oyunlar çıkarmaya zorlayabiliyorlar. Şu an bile bazılarınız Fifa oynamak için konsol alıyor, en yeni Call of Duty’i çıkmadan ön sipariş veriyor, firmayı ihya ediyorsunuz. Satış konusunda rahat olan firma da çirkin politikalarını azıttıkça azıtıyor.  Bir an önce satıp para getirsin diye geliştirme sürecinde cilalanması için yeterli süre tanınmamış projeler (örneğin İzzet’in Need for Speed Payback incelemesne bir göz atınız), boğazımıza kadar gelmiş mikro ödemeler derken EA’den peşpeşe gelen oyunlar sadece hayal kırıklığı yaratıyor. Star Wars Battlefront 2 inceleme yazımız da maalesef bu konuda pek içinizi ferahlatmayacak.

EA’den Tatlı Yalanlar

Artık iyice sabıkalı olan EA,  Battlefront II çıkmadan önce EA “oyuncuları mutlu edeceği” yönünde bir açıklama yapmıştı. Sonrasında ne mi oldu, sitemizde yer alan haber başlıklarını şöyle bir anımsayalım:

EA, Reddit tarihinin en düşük puanını aldı

“Star Wars Battlefront 2’de Luke Skywalker ve Darth Vader gibi karakterleri açmak için oyun içi ödeme yapmak gerekiyor. Ancak bu fiyatlar da oldukça yüksek olduğu için oyuncu topluluğunun tepkisini çekmişti. Daha sonradan Reddit üzerinden şirketin Topluluk Ekibi tarafından yapılan açıklama ile EA, Reddit tarihinin en düşük puanını aldı. Şu an itibariyle yapılan açıklama -638 bin olumsuz oy almış durumda.”

Overwatch ve Star Wars Battlefront 2’ye soruşturma açıldı

“Belçika Oyun Komisyonu tarafından oyunlarda yer alan ganimet kutularının kumar özelliği taşıyıp taşımadığına dair inceleme yapmak üzere Overwatch ve Star Wars Battlefront 2’ye soruşturma açıldı.”

Ganimet kutularının kumar olduğu kesinleşti: Avrupa’da yasaklanabilir!

“Belçika Oyun Kurulu, Star Wars Battlefront 2 ve Overwatch gibi oyunlarda yer alan ganimet kutuları hakkında açtığı soruşturmayı tamamladı. Kararda, ganimet kutularının kumar olduğu kesinleşti.”

Star Wars Battlefront 2’nin ilk hafta satış rakamları oldukça düşük

“Çıkışıyla beraber mikro ödeme sistemi nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan Star Wars Battlefront 2‘nin ilk hafta satış rakamları İngiltere için açıklandı. İstatistikler serinin öncekine oyununa kıyasla %60 daha düşük durumda.”

Özetle EA sözünü tutmadı, oyuncular daha da sinirli ve artık ganimet kutuları bazı ülkelerce “kumar” olarak nitelendirilmeye başlandı. Oyunda size fazlasıyla üstünlük sağlayacak ekipman  ya da elde etmeniz kasıtlı olarak aşırı zorlaştırılmış karakterlere ulaşmak için para vermeye zorlandığınız konuları da cabası.

Bunca şeyden sonra halen oyunu merak ediyor, almayı planlıyorsanız senaryo ile devam edelim.

Güç Bizimle Değil!

Oyunumuz hikaye ve çoklu oyunculu modlardan oluşmakta. Zaten garibim DICE’ın oyunlarına aşina olanlar (Battlefield serisi) olayın çok oyunculu modunda, özellikle 40 kişilik çarpışmalarda bittiğini farkındadırlar. Çok parlak olmasa da bir hikaye modumuz da var. İmparatorluk tarafından Iden Versio adlı karakterin kontrolünü bize bırakan bu mod aslında biraz daha işlense parlayacak bir cevherken üstün körü bırakılmış, kafanıza bolca Star Wars ikonu da fırlatılmasıyla iyice çorbaya dönen hikayenin dibini 3 – 4  saat gibi çok bir sürede rahatlıkla görüyorsunuz. Anlayacağınız bu da gol değil. Oyun bir an önce çoklu oyuncu modlara atılıp ezilmenizi ve ganimete parayı dayamanızı istiyor…ya da saatlerce eldekilerle direnip sunucuları canlı tutmanızı.

Gelelim oyunun asıl kısmı olan çok oyunculu moda. Sırasıyla 40 oyunculu savaşlar sunan Galactic Assault, 24 oyunculu uzay gemisi savaşları yapabildiğiniz Starfighter Assault, 8 oyunculu, Yoda, Han Solo gibi Star Wars serisinin ikonlarını kapıştırabildiğiniz Heroes vs. Villains, biraz daha klasik mücadele tadında geçen 16 oyunculu Strike ve 8 oyunculu Blast seçeneklerinden birine atlayıp mücadelede yerinizi alıyorsunuz. Her biri oldukça eğlence vaad eden modlar değil mi?  Teoride evet. Ancak mikro ödeme sistemi burada her şeyin üzerine limon sıkmayı başarıyor. Evet saatlerinizi oyuna aktarıp karakterleri, ekipmanları para harcamadan da açabilirsiniz. Tabii bu sırada ağır bir işkence çekerek. Star Card ile güçlendirilmiş rakipler size karşı ağır bir avantaja sahip. Yani adeta bir mobil oyun gibi Pay to Win mantığı ile  parayı basan düdüğü çalıyor. Üzücü.

 

Elbet Bir Gün Güneş Doğacak

Buraya kadar okuyup pes etmediyseniz artık biraz da oyunun iyi taraflarına değinebiliriz. Görseller enfes, özellikle çevre detaylarına bayıldım. Ayrıca Star Wars evreni ve diğer sinematik öğeler çok başarılı bir şekilde uyarlanmış. Ses efektleri harika, öyle ki Star Wars hayranı bir arkadaşınız sadece uzaktan sesleri duysa seriden bir filmi izliyorsunuz sanabilir. Tüm haksızlıklarına rağmen çok oyunculu modlar bir yere kadar eğlendirmeyi başarabiliyor, uzay savaşları da fena değil ancak harcadığınız paraya değdiğini kesinlikle düşünmüyorum… hmm, yeniden eksilere dönmeye başladık. Anlaşılan oyunun iyi noktalarını çabuk tükketim.

Toparlarsak “eksik kalmasın” diyerek yamanmış bir senaryo modu, mikro ödemeler veya ağır kasma dışında seçenek sunmayan bir çok oyunculu moddan ibaret Star Wars Battlefront 2.  Şu haliyle serinin ağır hayranları dahil kimseye gönül rahatlığıyla tavsiye edemeyeceğim bir oyun. İçine edilmiş

GENEL BAKIŞ
Görseller
9
Oynanış
7
Hikaye / Sunum
3
Ses / Müzik
9
Eğlence Faktörü
3
Önceki İçerikSöz Dizisi Mobil Oyunu ilk Haftada Rekor Kırdı!
Sonraki İçerikNetflix Boykot Kampanyası Başlatıldı
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
star-wars-battlefront-2-incelemeBüyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen EA'in hatalı politikaları nedeniyle mahvedilmiş bir oyun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz