Kalamar çocukların rengarenk mücadelesine katıldığımız Splatoon 3, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Nintendo Switch için başarılı bir çıkış yapmıştı. Üçüncü şahıs nişancı türünde saysak da kendine oldukça has bir yapıya sahip olan oyunumuz çıkışını takip eden üç hafta içinde 4 milyona yakın satış yaparak Japonya’da en hızlı satan oyun ünvanını da kapmıştı. Çıkış dönemi büyük heyecanla başına oturduğumuz oyunun incelemesini okumak için sizi şu linke alayım:
Splatoon 3 inceleme

Arada geçen zaman içinde 10 milyon satış barajını devirmiş olan Splatoon 3, tıpkı önceki oyunda olduğu gibi bir expansion pass ile içeriğini genişletmeye başladı. Splatoon 3 Expansion Pass iki dalga olarak hayata geçecek. Bunlardan ilki olan Inkopolis şu an erişilebilir durumda:

Inkolopolis’te bizi neler bekliyor?

Splatoon 3’ün hub bölgesi olan Splatsville, ana oyun modları haricinde dükkanlarda gezinebildiğiniz, diğer oyuncularla etkileşime girebildiğiniz ve etkinlik dönemlerinde harika konserlere ev sahipliği yapan bir şehirdi. Ancak her şeyin başı ve ilk iki oyundaki çoğu ikonik npc’yle tanıştığımız, türlü maceralara atılmadan önce son molamızı verdiğimiz şehir olan Inkopolis’in yeri hep ayrıdır. Splatoon 3 Expansion Pass, ilk dalgası ile bize Inkopolis’i tüm nostaljisi ile geri getiriyor. Inkopolis’e geçmek için tek yapmanız gereken Splatsville tren istasyonuna geçmek ve Inkopolis’e seyahat etmek. Böylece Inkopolis tekrar hub bölge haline geliyor ve tüm dükkanlar ve oyun içi modlar buradan erişilebiliyor, tabii kendilerine has npc ve dizaynları ile. Inkopolis’te bulunduğunuz süre içinde Splatsville’deki hernagi bir şeyi kaçırmıyorsunuz, dükkanların içeriği ve çevrim içi özelliklere erişim Splatsville ile tamamen aynı. Yani geneliyle ilk dalga kozmetik bir değişim üzerine. İkinci dalgada ise hikaye üzerine yoğunlaşılmış:

Side Order

“Yan Görev” olarak Türkçeleştirebileceğimiz Side Order ile ilgili henüz net bir çıkış tarihi yok. Tahminimizce önümüzdeki yaz ya da sonbahar dönemi çıkacak olan ikinci dalga bizi gizemli yeni bir karakterle tanıştıracak. Teaserda rengini kaybetmiş bir octoling’i yine bir o kadar renksiz, beyazlara bürülü bir Inkopolis’te görüyoruz. Bu, bizim iki oyundur tanıdığımız Inkoloplis’ten çok farklı, kasvetli bir yapıda.

Geneliyle merak uyandırıcı olan şehir manzarasında ise aslını andırmayan en ilginç yapı ise şehrin göbeğinde bulunan ünlü Deca Tower. Nintendo’nun Twitter’da ve eShop’ta düştüğü ibareler de Inkopolis’in başına gelen  bir olayı ve kuledeki gizemi işaret ediyor. Neler olduğunu ise Expansion Pass’in ikinci dalgası geldiğinde öğrenebileceğiz.

Tamamen hikaye odaklı olan Side Order tek kişilik bir mod olacak.

25 dolar fiyat etiketiyle çıkan Splatoon 3 Expansion Pass’i satın almak için bu linki takip edebilirsiniz.

GENEL BAKIŞ
Mevcut içerik - Fiyat / Performans
70 %
Gelecek içerik - Beklenti / Heyecan
90 %
Önceki İçerikWWE 2K23 Lansman Sonrası İçerik Yol Haritası Detayları
Sonraki İçerikTekken 8 Marshall Law fragmanı yayınlandı!
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
splatoon-3-expansion-pass-dalga-1-incelemesiKozmetik içerikle açlışını yapan Expansion Pass, ağır topu olan hikaye modu Side Mission'ı ise ileriki dönemde yayına alınacak ikinci dalga ile bizlere sunacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz