SÖYLENTİ: Cyberpunk 2077, PS4 ve Xbox One yüzünden ertelendi

İddiaya göre, özellikle Xbox One'daki kötü performans oyunun ertelenmesine neden oldu.

Cyberpunk 2077'nin ertelenme nedeni

Cyberpunk 2077′nin nisan ayından eylül ayına ertelenmesinin arkasında oyunun PS4 ve Xbox One konsollarındaki kötü performansı olduğu iddia edildi.

Polonyalı stüdyo CD Projekt Red, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen bilim kurgu RPG oyunu Cyberpunk 2077’yi 16 Nisan’dan 17 Eylül 2020’ye erteleme kararı aldığını duyurmuştu. Firma, oyunun baştan sona oynanabilir olduğunu ancak test edip hataları düzeltme için daha fazla zaman gerektiğini belirtmişti.

Ancak video oyun endüstrisinden çeşitli kaynakları olduğunu iddia eden Polonyalı Borys Niespielak, Cyberpunk 2077’nin ertelenmesinin esas nedeninin mevcut nesil konsollar olduğunu öne sürdü.

Bir podcast esnasında konuşan Niespielak, CD Projekt Red’in oyunu PlayStation 4 ve özellikle de Xbox One’da çalıştırırken büyük performans sorunları yaşadığını, Cyberpunk 2077’nin bu yüzden ertelendiğini belirtti. Öte yandan, bu kişinin açıklamalarından performans sorunlarının daha yüksek donanımlı PS4 Pro veya Xbox One X konsollarında da yaşanıp yaşanmadığı anlaşılmıyor.

Yine Borys Niespielak’a göre, CD Projekt Red bu sorunların çözümü için bir takvim belirlemişti ve 2020’nin Ocak ayına kadar performans sorunlarının halledilememesi durumunda oyunun ertelenmesi planlanmıştı. Bu nedenle de geçtiğimiz günlerde Cyberpunk 2077’nin beş ay süreyle ertelendiği duyuruldu.

Cyberpunk 2077, 17 Eylül’de PlayStation 4, Xbox One ve PC için Türkçe altyazı desteğiyle çıkış yapacak.

Cyberpunk 2077’nin çok oyunculu modu en erken 2022’de çıkacak

Kaynakaltchar
Önceki İçerikCaptain Tsubasa oyunu Captain Tsubasa: Rise of New Champions duyuruldu
Sonraki İçerikNioh 2 hikaye fragmanı yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz