Sony, çocuklar için geliştirilen ”Mini PlayStation 4 Kontrolcüsü”nü tanıttı

Sony, çocuk kitlesini de düşünüyor.

Çocukların da PS4‘te oyun oynamaya tabi ki hakları var. Fakat normal bir Dualshock 4‘ün bir çocuğun elinde çok büyük duracağı ve oturmayacağı doğru. İşte bu nedenle Sony çocuk kitlesini düşünerek Dualshock 4’ün standart boyutundan %40 daha küçük olan ”Mini Wired Gamepad”ini tanıttı.

3 metrelik bir kabloyla çıkacak olan kontrolcü normal Dualshock 4’lere kıyasla dokunmatik bir panel bulundurmuyor. Bununla birlikte ortasında açılan bu boşluğa küçük eller ve parmaklara oturacak şekilde yakın ve geniş tuşlar kullanılmış.

 

Kablolu tasarım sayesinde tak-kullan kolaylığı.

Tabi ki kablosuz olmaması bir dezavantaj gibi görülebilir, fakat Sony kablolu tasarımını kullanarak hiçbir eşleştirme gerektirmeden tak-çalıştır sistemi ile çocukların rahatlıkla kolu aktifleştirebilmesini sağlıyor.

İlk başta ABD ve Kanada’da satışa sunulacak olan ürün, ABD’de 29.99 Dolar ve Kanada’da ise 39.99 Dolar gibi oldukça ucuz sayılacak bir fiyatla bu haftasonu piyasaya çıkacak. Türkiye’ye ne zaman gelecek yada gelip gelmeyeceği hakkında bir bilgi henüz elde edilmiş değil. Sizce gelse nasıl olur? Ne gibi katkılar sağlar?

Önceki İçerikGod of War’un yönetmeni hikaye tabanlı oyunları savundu
Sonraki İçerikBu yıl Steam’de geçen yıla göre daha çok oyun yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz