Rockstar, yapım aşamasındaki GTA 6’nın dışında GTA: Tokyo’yu düşünüyor

Son gelen raporlara göre, Grand Theft Auto 6'nın yapımında "ön hazırlık aşamasına" geçildi.

Rockstar Games‘in Grand Theft Auto kısa adıyla GTA serisi oldukça tutuluyor. Serinin son oyunu olan GTA V ise oldukça başarılı bir çıkış grafiği yakalamış ve satış rakamları ile yapımcısının yüzünü güldürmüştü.

Seri hakkında ortaya atılan yeni bilgilere göre, TechRadar‘a konuşan kaynaklar, Grand Theft Auto’nun geçmişine ve geleceğine dair birçok ilginç detay verdi.

İlk olarak, adını açıklanmayan bir kaynağın bu siteye söylediklerine göre, Rockstar Games’in planları arasında “tamamen” Tokyo’da geçecek bir GTA oyunu hazırlama düşüncesi bulunuyor. Hatta Rockstar Games çalışanları Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gerekli çalışmaları yapmak için gönderildi bile. Bu çalışmalar arasında, şehrin fotoğraflarını çekmek ve oranın haklı ile konuşmak gibi şeyler bulunuyor.

TechRadar ayrıca başka bir konuya daha değinerek, Rockstar Games’in 2003 yılında GTA: Tokyo isminin yanı sıra GTA: Bogota ve GTA: Sin City isimlerini tescil ettirdiğini belirtti. Ancak bunların hiçbiri şu ana kadar resmi bir şekilde kullanılmadı. Benzeri bir durum Activision‘ın Call of Duty: Space Warfare ve Future Warfare isimlerini tescil ettirmesinde yaşandı ve firma bu isimleri şu ana kadar herhangi bir şekilde kullanmadı.

Yeni söylentiler bunlarla sınırlı değil. İddialara göre Rockstar, Grand Theft Auto 6‘nın yapımında “ön hazırlık” aşamasına geçti. Oyunun geçeceği yer kesin olarak bilinmese de, TechRadar oyunun Amerika Birleşik Devletleri’nde geçeceğini belirtti.

Rockstar Games’in yeni bir GTA oyunu üzerinde çalışacağı iddiaları aslında pek de sürpriz sayılmaz. Zira, serinin yayıncı firması Take-Two, GTA serisinin “kalıcı” olacağına dair ipuçları ve seriye yeni bir yapımının katılacağı garantisini vermişti. Ek olarak, Rockstar’ın eski patronu Leslie Benzies, yapımcı firmanın GTA 6 için “bazı fikirleri” olduğunu söylemişti. Serinin son oyunu 2013 yılında çıkış yapan GTA V idi ve bu yapım şu ana kadar 60 milyondan fazla satarak Grand Theft Auto serisinin 6. ana oyunu için şimdiden kaynak sağladı.

Son olarak, Rockstar Games’in yeni bir GTA oyunu için (GTA 6 veya GTA: Tokyo) aceleci davranmayacağını söyleyebiliriz. Çünkü, GTA V’in çoklu oyuncu modu GTA Online, popülaritesini korumaya ve şirket için para kaynağı olmaya devam ediyor.

Ortaya atılan iddialar hakkında Rockstar’ın açıklama yapması bekleniyor.

Önceki İçerikStreet Fighter V Mart Güncellemesi Özür Hediyeleri İle Geliyor!
Sonraki İçerikGame of Thrones’un 6. sezonundan kısa bir video daha yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz