Riot Games Espor Sahnesi açıldı!

Türkiye’de Espor ekosisteminin en büyük destekçisi olan Riot Games, espor ve dijital oyunlar sektörü özelinde çok önemli bir yatırıma daha imza attı. Riot Games Türkiye, açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı; Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise en büyük Espor Sahnesi ile Türkiye esporunun gelişimi için çok önemli bir adım attı. Riot Games Espor Sahnesi, uluslararası organizasyonların ülkemizde gerçekleşmesi açısından önemli bir yatırım olma özelliğine sahip.

Riot Games Türkiye, tüm dünyada gün geçtikçe büyüyen Espor ekosisteminin, ülkemizde de hız kesmeden güçlenmesi için gerçekleştirdiği yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. İstanbul, Ataşehir Watergarden’da yer alan Riot Games Espor Sahnesi, Türkiye’nin ilk espor tesisi olarak tarihe adını yazdıracak.

Açılış seremonisi kapsamında Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) ile Riot Games arasında özel bir iş birliği protokolü de Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde iki kurumun turnuva, çalıştay, akreditasyon alanlarında uzun soluklu bir iş birliği içinde olması öngörülüyor.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım esporcu gençlerle bir araya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, açılışına katıldığı Riot Games Espor Sahnesi’nde gençlerle bir araya geldi. Profesyonel esporcularla sohbet ederek League of Legends oyunu hakkında da bilgi alan Yıldırım, gençlerle gerçekleştirdiği keyifli sohbetin ardından Riot Games Espor Sahnesi’ni gezdi.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit:

6 yılda espora toplam 100 milyon TL yatırım gerçekleştirdik.” Türkiye Espor sektörünün büyümesini hızla sürdürdüğünü ifade ederek, “Espor Sahnesi yatırımının, sadece Riot Games açısından değil, günümüzün ve geleceğin en popüler alanlarından gösterilen espor sektöründe Türkiye’nin oynadığı rol açısından da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin genç potansiyeli tüm dünyanın özendiği bir özelliğimiz. Bu özelliğimiz bize tüm spor branşlarında olduğu gibi, teknoloji ve sporun iç içe olduğu Espor’da da harika fırsatlar sunacaktır.

Riot Games Türkiye olarak, espor sahnesi ile birlikte ülkemize son 6 yılda toplam 100 milyon TL’lik yatırım yaparak, espor potansiyelimizin ortaya çıkması adına büyük bir adım attık. Türkiye’de ilk defa profesyonel bir espor liginin fitilini ateşleyerek başladığımız bu yolculukta, bugün dünyanın en büyük espor merkezlerinden birinin kapılarını aralıyoruz. Riot Games Türkiye olarak en büyük hedefimiz, ülkemizde espor kültürünün yerleşmesini sağlayarak uluslararası sahnelerde ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırmak” dedi.

Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ise;

Bu merkezin, Türkiye esporu açısından çok önemli bir tesis olduğunu düşünüyorum. Espor, tüm dünyanın radarına aldığı bir alan olarak dikkat çekiyor. Spor Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda kurulan federasyonumuz hem yetenekli esporcuların yetişmesine hem de bu nitelikte tesislerin kurulmasında maksimum gayreti gösteriyor.

Bu kapsamda, Riot Games ile hayata geçirdiğimiz yeni iş birliği çerçevesinde, her iki kurumun birlikte hayata geçireceği turnuvalara ve espor çalıştaylarına imza atacağız. Ayrıca Federasyon olarak oyuncuların esporcu lisansı almaları ve takımların da birer spor kulübü niteliği kazanmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Dünya çapında ilk 5’e girdi

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük, Dünya’nın ise en büyük 5 espor merkezi arasında yer alan bu devasa yatırım, ülkemizdeki Espor ekosisteminin dünya standartlarına ulaşması için çok önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Espor tutkunlarının, her hafta gerçekleşen Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi maçlarını canlı olarak izleyebileceği Riot Games Espor Sahnesi, maç günlerinde yaklaşık 1.000 seyirci ağırlayabilecek. LoL ve espor takımlarının ürünlerinin de ulaşılabileceği merkez, League of Legends ve espor tutkunu gençlerin bir araya geleceği çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapacak.

Önceki İçerikHUAWEI WATCH GT Türkiye’de satışta!
Sonraki İçerikDays Gone’da aynı anda ekranda yüzlerce Freaker yer alacak
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz