Resident Evil aslında SNES için geliştiriliyormuş

PlayStation'ın piyasaya sürülmesi Resident Evil'ın çıkış platformunda değişikliğe neden olmuş.

İlk Resident Evil aslında SNES konsolu için piyasaya sürülecekmiş.

Capcom‘un uzun soluklu korku oyunu serisi Resident Evil’ın ilkinin Super NES için geliştirildiği ortaya çıktı. GameInformer‘ın oyun yönetmeni Koji Oda ile gerçekleştirdiği röportajda, Resident Evil serisinin köklerine ait ilginç bilgiler gün yüzüne çıktı.

1991 yılında Capcom’da işe başlayan Koji Oda, Super Ghouls ‘n’ Ghosts ve The Magical Quest gibi yapımlarda görev alan bir isim. Son röportajında iş hayatından bahseden Oda, şunları söyledi:

“Dürüst olmak gerekirse, oyun endüstrisine en doğru zamanda girdiğimi düşünüyorum. Genel olarak oyunların yapım süreci 6 ay kadar sürerdi ve 1 yılı geçmezdi. Böylece pek çok farklı projede yer alma fırsatım oldu. Bu pek bilenen bir şey değil fakat Resident Evil, PlayStation 1’e çıkmadan önce SNES için geliştiriliyordu.”

NES’e çıkan Sweet Home adlı korku oyununun devamı olarak planlanan Resident Evil, aslında SNES için geliştiriliyomuş. Fakat Sony‘nin 1994 sonlarında piyasaya sürdüğü PlayStation konsolunun oldukça başarılı bir ivme yakalaması, Capcom’un bu yeni konsolun gücünden faydalanmak için ilk Resident Evil’ın çıkış platformunu değiştirmesine neden olmuş.

İLGİLİ HABER – Resident Evil 8’in yönetmeni belli oluyor

“Bu [Resident Evil’ın SNES için geliştirilmesi], oyunun asıl ismi Resident Evil olmadan önceydi.” diyen Oda sözlerine şöyle devam etti:

“Kod adı resmen ‘korku oyunu’ idi ve SNES için geliştirirken kısıtlı bir disk alanı ile uğraşıyorduk. Oyunu SNES için tamamlamış olsaydık ortaya çok farklı bir yapım çıkardı. Örneğin, aslında Resident Evil’ın gerçek bir mekandan ziyade gerçek dışı [cehennemvari] bir alanda geçmesi planlanmıştı.”

Önceki İçerikXbox One X inceleme
Sonraki İçerikMega Man 11 duyuruldu, 2018’de çıkıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz