NBA 2K18 Yeni Tanıtım Filmi Kesinlikle Efsanevi

Video oyun seven basketbol oyuncuları, baklava ile şerbet gibi doğal görünen bir karışım olabilir ancak video oyunlarını seven basketbol efsaneleri için durum pek de aynı değil gibi.

2K Games geçtiğimiz seneki oyunu NBA 2K17 için aldığı olumsuz eleştirilerden ders almış olacak ki bu sene çok daha cesur ve büyük hamlelerde bulundu.

Videoda da görüldüğü üzere şut sisteminde ve şut geri bildiriminde değişiklikler yapılmış. Fazlaca oyunu çıkmış olan serilerde oynanış mekaniklerini değiştirmek oldukça cesur bir hareketken şut geri bildiriminin detaylandırılmış olması da oyunun daha öğretici olmasını sağlamış.

Videoda en çok dikkat çeken öge ise iki gerçek basketbol efsanesi olan Kobe Bryant ve Kevin Garnett‘ın karşılıklı oturarak NBA maçı yorumlaması olsa gerek. Bu iki efsaneyi reklam yüzü olarak kullanan 2K Games, video oyun tarihtinde bir ilke imza atmış oldu.

Kayıtlarda, profesyonel spiker olan Kevin Harlar; bir yandan maçı sunup diğer yandan da yorum yapmaları için Kobe Bryant ve Kevin Garnett’a maçtaki olaylar ve oyuncuların performansları hakkında sorular soruyor. Kayıtların öncelikli amacı, oyunculara sanki televizyonda canlı olarak bir basketbol maçı izliyormuş hissi verebilmek.

Oyunun kapağında yer alan basketbol oyuncusu Kyrie Irving de tanıtım videosunda ilk kez yeni takımı Boston Celtics’in forması ile görülebilmekte. Oyunun kapağındaki forması başka bir takıma ait olduğundan 2K Games basketbol ayağının kıdemli başkan yardımcısı Jason Argent Oyunun çıkışına bu kadar az zaman kalmışken kapakta kullanılan oyuncunun takım değiştirmiş olması daha önce karşılaşmadığımız bir durum değil. İyi haber şu ki; pazarın en gerçeğe yakın ve güvenilir basketbol oyunu markası olarak, NBA’deki değişikliklere hızlı ve yerinde cevap verebiliyoruz. Kyrie Irving’in yeni takımının formasını giyerken tasarlanmış bir kapak, oyunun çıkışından kısa bir süre sonra hazırlanacak. Bu hayranlar için çok heyecan verici olmalı” açıklamalarında bulundu.

NBA 2K18, 8 Eylül 2017 tarihinde Playstation 4 ve Xbox One üzerinden oynanabilecek olan ücretsiz demo sürümünün ardından 19 Eylül 2017 tarihinde PC, PlayStation, Xbox ve Switch platformlarında oynanabilecek olan tam sürüme geçiş yapacak.

Önceki İçerikRainbow Six: Siege Operation Blood Orchid Test Sunucularında Denenebilir
Sonraki İçerikDeliçeri oyunu GameX’de
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz