PUBG Xbox one Hataları ve Performans Sorunları Korkutucu

PUBG Xbox one hataları ve performans sorunları maalesef şu an için korkutucu derecede fazla… PC platformundan PUBG’nin optimizasyon özürlü bir oyun olduğu tartışılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştı. Sürekli olarak yapımcılar tarafından ilgili çalışmaların yapıldığı belirtilse de bir adım ileriye gidilemedi.

PUBG Xbox one için çıkışını 12.12.2017 tarihinde resmen gerçekleştirdi. PC’de 69,00 TL’ye satılan oyun, Xbox One için 148,50 TL’ye satışa sunuldu. Rakam olarak bu kadar fazla olması ister istemez, performans açısından da iyi bir deneyim sunmasını, hatalardan giderilmiş bir oyun deneyimi sunacağı algısı yaratsa da maalesef öyle olmadı. Tabii bu fiyat politikası tamamen Microsoft’un kendi politikasından kaynaklanıyor.

Bildiğiniz üzere PUBG Xbox One sürümü 30FPS’e kitlenmiş durumda. Rekabetçi bir oyunda 30FPS gibi komik fps değerlerine oyunu kitlemek, oyun açısından baya sorunlara yol açtığı tartışılmaz bir gerçek. Oyunu Xbox One sürümünde oynadığınız esnada 15 FPS’e kadar düştüğünü rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu da oyunu ciddi şekilde etkiliyor.

Keşke düzgün portlansaydı

25 milyon kopyadan fazla satmış bir oyundan bahsediyoruz. Başka bir platforma oyunu port ederken bu konunun uzmanı kişilerle çalışmaları zor değil… Hadi diyelim çalışıldı… Oyun motoru optimize değil diyelim. Peki Fortnite örneği? Aynı sorunlar neden onda olmuyor? Grafikler desen Low poly çalışmak zor değil? Yani nereden baksan mantıklı gelmiyor…

Neyse bakalım PUBG Xbox One üzerinde nasıl bir performans sergiliyor?

 

Önceki İçerikTAHMİN: Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihi
Sonraki İçerikAsphalt 8 Hot Wheels güncellemesi yayında!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz