PUBG Global Championship 2022’ye katılacak takımlar açıklandı

Dünyanın dört bir yanından 32 takım, yılın son PUBG Esports turnuvasında 2.000.000 ABD doları tutarındaki ödül havuzundan paylarını almak için mücadele edecekler

PUBG Global Championship 2022'ye katılacak takımlar

Krafton, PUBG Global Championship 2022’ye katılacak takımlar listesini paylaştı.

2022 PUBG Esports sezonunun genel şampiyonlarını taçlandıracak önde gelen espor etkinliği PUBG Global Championship (PGC) 2022‘ye katılacak takımlar için tam listesi belli oldu. 1-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan PGC 2022 etkinliği, dünyanın en iyi 32 profesyonel takımının 2.000.000 ABD doları tutarındaki ödül havuzundan payları için yarıştığı, küresel ve yüz yüze gerçekleşecek, LAN formatındaki yılın son PUBG Esports etkinliğidir.

Avrupa Bölgesi Katılan Takımlar

Yıl boyunca düzenlenen öncü PUBG Esports etkinliklerindeki zorlu rekabetin ardından, Avrupa bölgesindeki sekiz takım PGC 2022 biletlerini aldı: Question Mark, Twisted Minds (önceden Northern Lights), Entropiq, FaZe Clan, Polish Power, NAVI, OVERPEEKERS ve BBL Esports. Özellikle Question Mark takımı, birkaç hafta önce gerçekleşen PCS7 Avrupa turnuvasında elde ettikleri müthiş zaferin ardından başarısını PGC 2022’de de sürdürmeye çalışacak. Her gruptaki takım dağılımı için PUBG Esports Grup Aşaması duyurusunu buradan okuyabilirsiniz.

Etkinlik Takvimi ve Yapısı

Amerika, Avrupa, Asya ve Asya Pasifik’ten katılan takımlar para ödülü kazanmak için haftalık karşılaşmalarda mücadele edecekleri PGC 2022, 1-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. PGC 2022 takviminin tam özetini aşağıda bulabilirsiniz:

  • Grup Aşaması: 1-6 Kasım
    • 32 takım, 16 takımdan (A ve B) oluşan iki gruba ayrılacak ve Kazanan ve Kaybeden gruplarını belirlemek için haftalık grup aşaması maçları düzenlenecek. Twisted Minds, Entropiq, NAVI ve OVERPEEKERS takımları A Grubunda mücadele ederken, Question Mark, FaZe, Polish Power ve BBL Esports takımları B Grubunda mücadele edecek. Her grup arasında üç gün boyunca toplam 15 maç oynanacak. Her gruptan ilk sekiz takım bir Kazananlar Grubuna ve her gruptaki en alttaki sekiz takım bir Kaybedenler Grubuna yerleştirilecektir.
  • Kazananlar Grubu: 8-9 Kasım
    • Grup Aşamasının ardından, Kazananlar Grubu iki gün ve 10 maç boyunca mücadele edecek ve 16 takımın ilk sekizi Büyük Final’e doğrudan çıkış ile ödüllendirilecek. Kazananlar Grubunun en alttaki sekiz takımı, Büyük Final aşamasına erişmek için tekrar bir şans için  Kaybedenler Grubu 2’ye yerleştirilecektir.
  • Kaybedenler Grubu Aşama 1: 10-11 Kasım
    • İlk Kaybedenler Grubu aşaması, A ve B Grubunun her birinin en alttaki sekiz takımdan oluşacak. Aşama iki gün boyunca 10 maçı kapsayacak ve ilk sekiz takım Kaybedenler Grubu 2’ye ilerleyecek, son yedi takım ise Büyük Hayatta Kalma aşamasına geçecek. Kaybedenler Grubu 1’in en alttaki takımı elenecek.
  • Kaybedenler Grubu Aşama 2: 12-13 Kasım
    • Son Kaybedenler Grubu, Kazananlar Grubundaki son sekiz takımdan ve Kaybedenler Grubu 1’deki ilk sekiz takımdan oluşacak ve benzer şekilde iki gün boyunca 10 maç boyunca takımlar mücadele edecekler. Büyük Final’de sadece ilk dört takıma yer verilecektir. Kalan 12 takım Büyük Hayatta Kalma aşamasına geçecek.
  • Büyük Hayatta Kalma Aşaması: 14 Kasım
    • Büyük Hayatta Kalma aşaması, katılan takımların PGC 2022 tacı için yarışacak son 16 Büyük Final ekiplerini oluşturmaları için son şanstır. Büyük Hayatta Kalma aşaması, Kaybedenler Grubu 2’den 12 takım ve Kaybedenler Grubu 1’den 7 takım olmak üzere 19 takımdan oluşur – Kaybedenler Grubu 1’den en alttaki üç takım bekleme sırasına yerleştirilir. Büyük Hayatta Kalma Aşaması, Büyük Finallere ilerlemek için yalnızca dört şans sunacaktır. Her maçta tavuk yemeğini kazanan takım yükselecektir ve kalan 15 takıma sıradaki bir sonraki takım katılacaktır.
  • Büyük Finaller: 17-20 Kasım
    • Büyük Hayatta Kalma aşamasının tamamlanmasından sonra, 2022’deki en iyilerin en iyileri, sonunda bir takım PGC 2022 tahtını ele geçirene kadar birbirleriyle rekabet edecekler. Büyük Finaller, dört gün boyunca yirmi maçtan oluşacak. Sıralama listesinin başında hangi takım çıkarsa, PUBG Global Championship‘in yeni şampiyonları taçlanacak!

PGC 2022PUBG: BATTLEGROUNDS‘un Esports Twitch ve YouTube kanallarında yayınlanacak. Türkçe yayın için lütfen Twitch ve YouTube‘u takip edin. PGC 2022 için canlı yayınlar her gün saat 14:00 CET’te başlayacak.

Önceki İçerikResident Evil 4 Remake oynanış videosu ve çıkış tarihi paylaşıldı
Sonraki İçerikGotham Knights inceleme (PS5)
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz