PUBG benzeri oyunlar davalık oldu

Fortnite'ın ardından iki yeni Battle Royale oyunu daha mahkemelik oldu.

PUBG‘nin yapımcı firması PUBG Corp., PUBG benzeri oyunlar hakkında dava açtı.

Knives Out ve Rules of Survival isimli oyunların arkasındaki Çinli şirket NetEase, PUBG Corp. tarafından davalık oldu. Davanın sebebi ise bu iki oyunun PUBG’ye olan benzerliği nedeniyle telif hakkı ve tescilli marka ihlali yapmış olması.

Kuzey California’daki Bölge Mahkemesi kayıtlarına göre, PUBG Corp., NetEase firmasından bu iki oyunu da App Store’dan kaldırmasını ve oyunların geliştirme sürecini durdurmasını talep ediyor. Ayrıca, PUBG ile diğer iki oyunun benzerliğini göstermesi açısından birkaç ekran görüntüsü de dava dosyasına eklendi.

App Store üzerinde “PUBG mobile” şeklinde arama yapıldığında ise resmi PUBG’nin yanı sıra Fortnite ve davaya konu alan diğer iki oyun (Knives Out ve Rules of Survival) çıkıyor. PUBG Corp.’a göre, bu durum kullanıcıların hangisinin gerçek PUBG olduğunu karıştırmasına yol açarak NetEase’in haksız şekilde kendi konseptlerini çaldığını gösteriyor.

Öte yandan, NetEase’in, oyunlarında PUBG’deki elementlerden ve mekaniklerden alıntılar yaptığını belirten PUBG Corp., 24 Ocak tarihinde Apple’a şikayetini ilettiğini ve daha sonra ise NetEase’in kendisine ulaştıklarını belirtti. NetEase’in ise verdiği cevapta “Rules of Survival ve Knives Out isimli oyunların PUBG’nin haklarını ihlal ettiği suçlamasını reddetti.”

Daha önceden de Epic Games‘in Fortnite için Battle Royale modunu piyasaya sürmesinden sonra bu iki firma arasında atışmalar olmuş, hatta PUBG Corp. yine mahkeme yoluna gitmişti.

İLGİLİ HABER – PUBG, PlayStation 4 için de çıkabilir fakat ne zaman?

Önceki İçerikPS4’e özel Spider-Man’in çıkış tarihi, ön sipariş fiyatı ve bonusları belli oldu
Sonraki İçerikİstanbul Kıyamet Vakti genişliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz