Sony‘nin özel Wired röportajı ile paylaştığı yeni detaylar arasında PlayStation 5‘in oyun indirme ve kurulumuna yönelik getirdiği yenilikler de yer alıyor.

Makalede yer alan bilgiye göre, yeni nesilde PS5 ile beraber oyunların indirme ve kurulum işlemleri başka bir boyut kazanacak. Şu anda PS4’te olduğu gibi oyunun bütün içeriğini ve dosyalarını tek seferde indirmek ve kurmak yerine, PlayStation 5 oyuncuya ilk olarak oyunun hangi içeriğini oynamak istediğini soracak.

Sony Interactive Entertainment’ın CEO’su Jim Ryan dışında Wired röportajında yer alan isimlerden biri de PS4 ve PS5’in sistem mimarı Mark Cerny idi ve bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“[PS5 ile birlikte] oyunları birer devasa veriler yığını olarak görmek yerine, verilere daha ince ayarlarla erişim izni tanıyacağız.”

wired.com’daki röportajda bunun ne anlama geldiği de detaylarıyla belirtilmiş. Buna göre, isteyenler bir oyunun ilk önce tek oyunculu modunu indirip hemen oyuna başlayabilecekler ya da hikaye modunu tamamen es geçip (indirmeyip) sadece çok oyunculu modu indirip sadece bunu oynayabilecekler. İsteyen ise arka planda oyunun diğer içeriklerini indirme işlemine devam edebilecek.

Bunun dışında Sony, yeni nesil konsolunun resmi adının PlayStation 5 olduğunu ve 2020’nin sonlarına doğru piyasaya sürüleceğini de açıkladı.

Önceki İçerikPlayStation 5 2020 sonuna doğru piyasada olacak
Sonraki İçerikPS5’te 4K Blu-Ray sürücüsü olacak, oyunlar için 100 GB’lık diskler kullanılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz