PS4 oyunlarının “yüzde 99’u” PlayStation 5’de de oynanabilir olacak

PlayStation 5'in geriye uyumluluk özelliğine dair ilk bilgiler gelmeye başladı: PS4 oyunlarının "yüzde 99'u" desteklenecek.

Sony, PS5’in fiyatını ve çıkış tarihini duyurmuş olsa da konsolun özellikleri konusunda birçok soru işareti cevaplanmayı bekliyor. Bunlardan biri de PlayStation 5’de geriye uyumluluk sisteminin nasıl çalışacağı.

PlayStation CEO’su Jim Ryan, The Washington Post’a verdiği röportajda bu konuya ilişkin birkaç detayı paylaştı. Buna göre, Sony’nin test ettiği binlerce PS4 oyununun “yüzde 99’u” PlayStation 5 ile uyumlu durumda.

Geriye uyumluluk ile PS5’de oyunların çözünürlük ve fps değerlerinde yükselme olup olmayacağı konusunda ise resmi bir bilgi yok.

PS5 geriye uyumluluk özelliği PS3, PS2 ve PS1 oyunlarını desteklemeyecek

Öte yandan Ryan, PS4’ü birkaç yıl boyunca daha desteklemeye devam edeceklerini de söyledi:

“PS4 topluluğu bizim için 3-4 yıl boyunca son derece önemli olmaya devam edecek. Umuyoruz ki eğer işimizi iyi yaparsak birçok kişi PlayStation 5’e geçiş yapacak ancak on milyonlarcası hala PS4’de kalmayı sürdürecek.”

Geçen gün düzenlenen PS5 etkinliğinde yer alan Sony’nin birinci parti oyunlarından Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ve Horizon: Forbidden West’in PlayStation 5 haricinde PS4 için de çıkış yapacağı açıklanmıştı.

PS5, 12 Kasım’da ABD ve Kanada gibi sınırlı birkaç bölgede, Türkiye dahil diğer her yerde 19 Kasım’da piyasaya sürülecek. Satış fiyatı 499 dolar/euro, disk sürücüsüz PS5 Digital Edition ise 399 dolar/euro olacak. Türkiye fiyatı henüz duyurulmadı.

PlayStation Başkanı’ndan Game Pass yorumu: Sürdürülebilir değil

Önceki İçerikAçık dünya Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy duyuruldu
Sonraki İçerikPS5 geriye uyumluluk özelliği PS3, PS2 ve PS1 oyunlarını desteklemeyecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz