PlayStation Başkanı’ndan Game Pass yorumu: Sürdürülebilir değil

"Bize göre bir platform, oyun kataloğu sunarak tanımlanamaz."

Sony Interactive Entertainment’ın CEO’su Jim Ryan, yüksek oyun geliştirme maliyetleri nedeniyle Xbox Game Pass modelinin PlayStation için sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Dün gerçekleşen PlayStation 5 etkinliğinde PS Plus abonelik servisine dahil edilen yeni bir hizmet duyurulmuştu. PlayStation Plus Collection adlı yeni özellik ile Plus aboneleri PS5 üzerinde PS4 neslinin öne çıkan oyunlarını ücretsiz olarak oynayabilecek.

Etkinlik sonrasında birçok kişi bu hizmetin ilk başta Xbox’ın sunduğu Game Pass abonelik servisine karşılık Sony’den gelen bir hamle olduğunu düşünmüştü ancak bu doğru değil. Buna ek olarak PS Plus Collection, PS Now servisinin yerine geçecek bir hizmet de olmayacak.

GamesIndustry.biz’de yayımlanan röportajda Jim Ryan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Bize göre bir platform, oyun kataloğu sunarak tanımlanamaz. Bu konuşmayı daha önce de yapmıştık. Yeni çıkan oyunları bir abonelik sistemiyle sunma yolundan gitmeyeceğiz. Bu oyunları geliştirmek milyonlarca dolara mal oluyor, 100 milyon doların çok üzerinde maliyetleri var. Biz bunu [abonelik sistemini] sürdürülebilir olarak görmüyoruz.

 

“Oyunları daha büyük ve daha iyi bir şekilde yapmak ve bir noktada daha sürekli hale getirmek istiyoruz. Bu nedenle bu oyunları çıkışının ilk gününde bir abonelik sistemine eklemek, bizim için anlamsız. Farklı durumlarda diğerleri için anlamlı olabilir ancak bizim için değil. Mevcut ekosistemimizi genişletmek ve büyütmek istiyoruz, yeni oyunları bir abonelik modeliyle sunmak buna uygun değil.”

PlayStation 5, 12 Kasım’da ABD ve Kanada gibi birkaç bölgede, Türkiye dahil diğer tüm bölgelerde 19 Kasım’da piyasaya sürülecek. Standart blu-ray sürücülü hali 499 dolar/euro, disk sürücüsüz PS5 Digital Edition ise 399 dolar/euro fiyat etiketiyle satılacak. Türkiye fiyatları henüz belli değil.

God of War Ragnarok duyuruldu, 2021’de çıkıyor

Önceki İçerikGod of War Ragnarok duyuruldu, 2021’de çıkıyor
Sonraki İçerikAçık dünya Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz