Predator Hunting Grounds inceleme (PS4)

Av başlasın!

Hikaye bazlı ve tek oyunculu oyunlarla başarılı bir çizgi yakalayan Sony, bu nesilde ilk kez çok oyunculu oyun piyasaya sürdü. Predator: Hunting Grounds, bu türe hiç de yabancı olmayan ve daha önceden Friday the 13th: The Game ile adını duyuran Illfonic stüdyosunun geliştirdiği, 24 Nisan’da PlayStation 4 ve PC için çıkış yapan 4v1 co-op bir oyun. Ancak ne yazık ki, Predator: Hunting Grounds online bir oyun olmasına karşın sadece kısa bir süre oynanabilecek kadar içerik sunuyor. Predator Hunting Grounds inceleme yazımız ile detaylara girelim.

Oyunun temeli dört kişiden oluşan Fireteam’in her haritada belirtilen görevleri yerine getirmesine ve bu esnada Predator ile mücadele etmesine dayanıyor. Dört kişilik Fireteam ve Predator oyuncuların kontrolünde, bunlarında dışında da haritadaki yerleşkelerde yapay zekanın kontrol ettiği askerler yer alıyor. Bunlar hem Fireteam’in hem de Predator’ın ortak düşmanı ancak yapay zekanın çok kötü oluşu, oyunun ana temposunun sadece Fireteam ile Predator arasında yaşanmasına neden oluyor.

Bu arada oyunda sadece üç harita bulunuyor ve görevlerin yapısı da oldukça sıkıcı. İşaretleri yerlerden nesneler topla, düşman bölgesinden bunları bul, süre bitene kadar işaretli bölgeyi koru gibi basit ve tekrar eden birkaç görev var sadece. Fireteam olarak oynarken geçerli olan bu görevler, yıllardır bu oyun türünün formülünde bulunan şeyler ve Predator: Hunting Grounds farklı bir yaklaşım benimsemekten ziyade en fazla 3 saat sonra aynı şeyleri yapmaya başladığınız bir döngüye sahip.

Diğer taraftan Predator olarak oynandığında tek göreviniz Fireteam’i durdurmak. Predator’ı kontrol etmek, Fireteam olarak oynamaya kıyasla daha eğlenceli. Ağaçlar üzerinde dolaşmak, düşmanı takip etmek, tamamen gizli bir şekilde olabilmek, gruptan ayrılanı yakalayıp avlamak ve bunları yaparken Smart Discs gibi filmden aşina olduğumuz Predator ekipmanlarını kullanabilmek oldukça keyifli. Bu ayın sonuna doğru filmden tanıdığımız Arnold Schwarzenegger’in canlandırdığı Dutch karakteri oynanabilir Fireteam üyesi olarak oyuna eklenecek ancak ücretli olacak. Bu yaz boyunca ise hem ücretsiz hem de ücretli DLC içeriklerinin geleceği açıklandı. Ücretsiz yeni içeriklerin de ücretliler kadar kaliteli olması önemli çünkü oyun sizi başında uzun süre tutabilecek kadar yeterli içerik sunmuyor ve yeni gelecek iyi içeriklerin ücretli oluşu can sıkabilir.

Predator: Hunting Grounds’ın yaptığı iyi bir şey varsa o da Fireteam’in sahip olduğu silahların ve diğer ekipmanların sayısı ile bunlar için özelleştirilebilir kozmetikler sunulması. Seviye sisteminin yer aldığı oyunda, seviye ilerledikçe yeni silahlar ve ekipmanlar açmak, ve yine seviye atladıkça kazanılan parayla kutular almak mümkün. Neyse ki bu kutular sadece oyun oynadıkça kazanılan parayla satılıyor, yani herhangi bir ücretli lootbox sistemi bulunmuyor. Zaten kutudan çıkanlar da hem Fireteam’in hem de Predator’ın dış görünümünü, sahip olduğu ekipmanların rengini ve kaplamalarını değiştirmek için çeşitli kozmetik ürünler barındırıyor. Oyunda bir de perk sistemi var ve bu da seviyeniz ilerledikçe yeni özellikler kazanmanız olanak sağlıyor ancak burada da herhangi bir şekilde ağzınızı açık bırakacak düzeyde bir karakter gelişimi sağlamanız mümkün değil. Çok temel düzeyde birtakım yenilikler katıyor.

Oyunun en keyif veren kısmı Predator ile oynamak olmasına karşın, Predator olmak için eşleştirme sistemini başlattığınızda en az 5-10 dakika arasında değişen ve bazen bunun üzerine çıkan bir bekleme süresi ile karşılaşılıyor. Fireteam olarak oynamak istediğiniz de ise bir dakikayı geçmeyen bir oyun bulma süresi var. Her bir mücadele ise 5-10 dakika arasında sürüyor, zira Predator olarak oynayan kişi daha önceden biraz tecrübe sahibi ise Fireteam’in ayrılan üyelerini kolayca alt edebiliyor, hatta toplu halde dolaştıklarında dahi avlayabiliyor. Fireteam olarak oynarken dört kişinini birbirine yakın halde durması çok önemli, bu sayede Predator’ın herhangi bir hamlesinde hep birlikte karşılık vermek mümkün. Böyle durumlarda ise Predator’ın hakkından gelmek oldukça yüksek olasılık taşıyor.

Teknik anlamda Predator: Hunting Grounds iç açıcı değil maalesef. PS4 Pro üzerinde oynarken dahi çatışma sahnelerinde 30fps sabit olmamakla birlikte, görsel anlamda da oyun “eh işte” seviyesinin üstüne çıkamıyor. Predator’ın tasarımı oldukça hoş ancak çevre kaplamaları ve silahlar pek fazla detay barındırmıyor.

Genel olarak, Predator: Hunting Grounds bu türün sahip olduğu formülü birebir uygulayıp yeni bir şeyler denemekten uzak, sahip olduğu sadece üç harita ve tek mod ile çok kısa bir sürede tekrar eden, arkadaşlar arasında oynarken muhtemelen biraz daha eğlenceli olabilecek, içerik olarak oldukça zayıf ve teknik anlamda da yeterli seviyede olmayan bir oyun. Tabii ki zamanla yeni içerikler eklenip oyun çeşitlilik kazanabilir ancak şu anda özelleştirilebilir kozmetikler ve Predator olarak oynamanın verdiği 2-3 saatlik keyifli oynanış dışında sizi oyunda tutmayı yetecek kadar içerik yok. Eğer Sony, online arenada da adından söz ettirmek istiyorsa, bundan kat kat daha iyisiyle karşımıza çıkması gerekiyor.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
5
Görseller
6
Atmosfer
5
Ses/Müzik
6
Eğlence
4
Önceki İçerikThe Last of Us 2 seslendirme kadrosu açıklandı
Sonraki İçerikGhost of Tsushima için 18 dakikalık oynanış videosu yayınlandı
predator-hunting-grounds-inceleme-ps4Genel olarak, Predator: Hunting Grounds bu türün sahip olduğu formülü birebir uygulayıp yeni bir şeyler denemekten uzak, sahip olduğu sadece üç harita ve tek mod ile çok kısa bir sürede tekrar eden, içerik olarak oldukça zayıf ve teknik anlamda da yeterli seviyede olmayan bir oyun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz