PlayStation 5 artık bir oyunun PS4 versiyonunu oynadığınızda uyarıyor

Nihayet!

Sony‘nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 piyasaya sürüldüğünden bu yana konsolun sahip olduğu bazı sistemsel özellikler kafa karıştırıcı veya tamamen eksik bilgiler sunuyor. Örneğin, çapraz platform bir oyunun hangi versiyonunu oynadığınızın tam olarak anlaşılamaması gibi.

Görünen o ki, Sony bu eksiklikleri gidermeye başladı. Yeni fark edilen ve Twitter’da Tidux adlı kullanıcı tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, PlayStation 5 artık bir oyunun PS4 versiyonunu başlatmaya çalıştığınızda uyarıda bulunuyor ve PS5 versiyonuna geçme seçeneği sunuyor.

Görüldüğü üzere, çapraz platform desteği sunan Assassin’s Creed Valhalla‘yı başlatmak isteyince PS5 artık “Bu oyunun PS4 versiyonunu oynamak üzeresiniz. PS5 versiyonuna geçmek ister misiniz?” şeklinde bir soru yöneltiyor.

Oyundan oyuna değişmekle birlikte, oyunların yeni nesil versiyonları sadece yükleme sürelerini kısaltmakla kalmıyor, hem daha iyi bir görsel deneyim sunuyor hem de PlayStation 5’in sahip olduğu haptic feedback (dokunsal geri bildirim), adaptive triggers (uyarlanabilir tetikler) ve 3D ses gibi yeni teknolojilerden de faydalanıyor. Bu özellikler tamamen geliştirici firmanın ne ölçüde iyileştirmeler yaptığına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Önceki İçerikDragon Ball FighterZ’ın iki yeni karakteri duyuruldu: Super Baby 2 ve Gogeta SS4
Sonraki İçerikPlayStation 5 bugün Amazon Türkiye’de satışa sunuluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz