Oyuncular DLC’lere para ödemek istemiyor

Obsidian stüdyosunun düzenlediği ankete dünya genelinde 55 bin kişi katılırken, Türkiye'den 207 katılımcı yer aldı.

Obsidian oyun stüdyosunun düzenlediği yeni bir ankete göre, video oyun severler DLC’lere para ödemek istemiyor.

Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth ve Pillars of Eternity gibi yapımların arkasındaki Obsidian Entertainment‘ın Eylül ayı başında düzenlediği ve 55 bin kişinin katıldığı anket sonuçlandı. Dünya genelinde pek çok ülkeden katılımcının yer aldığı, Türkiye’den ise 207 kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre, video oyun severlerin büyük bir kısmı DLC içeriklerine para ödemekten yana değil.

Ankete katılanların yüzde 53’ü içeriği dolgun DLC’ler istediğini belirtmiş. Bu kişiler, ana oyunun çıkışından sonra tek bir DLC yerine, derin işleyişe sahip birkaç DLC’yi tercih ediyor. Ankette en çok tercih edilen DLC çeşidi ise iki tane; ana hikayeyi genişleten ve hikayenin bitişinden sonra tekrar oyuna dönmeyi sağlayan içerik DLC’leri.

İLGİLİ HABER – Fallout: New Vegas’ın yapımcısı Obsidian’ın yeni oyunu belli oluyor

Anketin diğer bir kilit noktası ise DLC ücretleri. Anket sonuçlarına göre, oyuncuların DLC’lere ödemek istediği ortalama miktar 17,80 dolar. Birçok oyunun season pass içerikleri günümüzde 25 dolar. Öte yandan, katılımcıların yüzde 69’u eğer bir oyunda ücretsiz DLC’ler varsa o oyunu satın alma ihtimallerini yüksek olduğunu belirtiyor.

Obsidian’ın Ekim ayında düzenlediği bu ankete dünya genelinde 55 bin kişi katılmış. Türkiye’den ise 207 kişinin yer aldığı ankete katılanların büyük kısmı 20-24 yaş aralığında. Katılımcıların yüzde 92’si erkek iken, yüzde 6’sı kadın. Ankete en çok katılım sağlanan ülke ise yaklaşık 25 bin kişiyle ABD.

Anket sonuçlarına göre, en çok oyun satın alınan platform Steam iken, katılımcıların büyük bir kısmı RPG türünü seviyor. İkinci sırada aksiyon-macera yer alırken, üçüncü sırada strateji, dördüncü sırada shooter ve beşinci sırada ise açık dünya hayatta kalma türü var.

Ankete ilişkin diğer bilgilere ve tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Obsidian, düzenlediği bu anketin sonuçlarını şirketin ileriye yönelik projelerinde dikkate alacağını belirtti.

Önceki İçerikYeni Başlayanlar için Detaylı PUBG Rehberi
Sonraki İçerikSony, Syphon Filter markasını yeniden tescilledi

1 Yorum

  1. Eee. Yapımcılar bunu zaten biliyordu. Dertleri para olunca bizim keyfimizi mi takarlar şerrrrefsizler.

    Witcher 3’e bakıp da utansınlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz