Nintendo Mobil Oyun Pazarına Giriyor

Oyun dünyasının en köklü isimlerinden olan Nintendo bir sürpriz yaparak, önceden yanaşmadığı mobil oyun dünyasına artık giriş yapacağını açıkladı. Nintendo kendi oyunlarının diğer sistemlerde yer almasına (eski bir kaç istisna dışında) izin vermeme prensibine sahipti, ama gittikçe gelişen ve kullanıcısı artan bu sektör onları ikna etmiş gözüküyor.

Mobil platformlara oyun geliştirmek için DeNA isimli mobil oyun geliştiricisiyle iş ortaklığına giden Nintendo’nun ilk mobil oyununun yakın zamanda duyurulacağı ortaya çıktı. DeNA CEO’su Shintaro Asako 2017 yılına kadar beş adet oyun hazırlamayı planladıklarını açıkladı. Bu sayı az gelebilir fakat Candy Crush veya Angry Birds gibi oyunların tek başlarına halen daha lider olmayı sürdürdüklerini düşünürsek yerinde bir karar. Oyunlar hem Android hem de iOS mağazalarında oyunculara sunulacak.

Nintendo’nun kaliteli mobil oyunlar yayınlama konusundaki kararlılığın da altı çizilmiş durumda ve var olan oyunların akıllı telefonlara uygun hale dönüştürülmeyeceği belirtilmekte. Buna göre bir oyun sisteminde zaten kendini kanıtlamış olan bir oyunu telefona uyarlamaya çalışsalardı, oynama tarzının uyuşmayacağı pek çok detay ortaya çıkabilirdi; bu yüzden yeni ve özel oyunlar üretmeye karar verildi.

DeNA Batı Pazarı CEO’su Dr. Serkan Toto attığı bir twitte ilk oyun için “Beklenmedik olanı bekleyin” diyerek oyuncuların heyecanlanmasını sağladı. Diğer bir önemli ve sevindirici detay ise bu mobil oyunların en iyi yarış oyunu serilerinden biri olarak görülen Mario Kart‘ın efsane yapımcısı Hideki Konno tarafından yapılacak olması. Nintendo henüz fazla detay yayınlamış değil ama Mario, Zelda ve Metroid’i artık telefonlarımızda da ağırlayacağımıza şüpheniz olmasın.

Ayrıca tablet, bilgisayar, konsol ve akıllı telefonların hepsini birden destekleyecek ortak bir üyelik sisteminin de getirileceği açıklanan bilgiler arasında.

Önceki İçerikOverwatch beta tarihi sonunda açıklandı
Sonraki İçerikFallout 4 için “Çeviklik” Özelliği Duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz