NBA 2K19 inceleme

Geleneksel NBA 2K inceleme şenliklerimize hoş geldin sevgili okuyucu. Yılın bu döneminde NBA 2K’ler baş veriyor ve hasattan sonra da oturup inceliyoruz. Sonra her sene kendi kendimize soruyoruz: “Bunun öncesinden farkı ne?” NBA 2K19 inceleme yine, yeniden ve ailenizin yazarından Başlat Tuşu’nda karşınızda.

İ-ey sıports… Pardon bu o değildi.

İlk NBA incelemem 2K17’ydi. O incelemeyi okuyanlarınız hatırlayacaktır; yıllar sonra eski sevgiliye dönmek gibi bir heyecanla oynamıştım oyunu. Daha sonrasında ise eski sevgilinizi niye terk ettiğinizi hatırlarsınız ya, işte o duygular içinde NBA 2K19’u oynadım.

Bu oyunlar bize incelememiz için ücretsiz geliyor ama tabii ki görevim olarak şunu düşünerek inceleme yapıyorum “Ben bu oyuna her sene bu parayı verir miyim?”. Vermek istemem ama basketbol seviyorsanız zorunda bırakıyorlar. (Futbol ya da herhangi bir spor oyunu için de geçerli bu maalesef.)

FIFA işini mesela EA Access ile çözdüm ben. Xbox’ta her sene bir önceki senenin oyunu tam sürüm olarak oynanabilir oluyor. Zaten FUT’a bulaşmadığım için de pek bir şey değişmiyor benim için. Ayrıca yeni oyunu da 10 saat oynayabiliyorsunuz, bu hakkımı da Dünya Kupası zamanında kullanmıştım.

Şimdi niye anlatıyorum bunları NBA incelemesinde? Çünkü artık isyan bayraklarını çekme vakti!

Beni ufak tefek gördün (!) diye Karamürsel sepeti mi zannettin!

NBA 2K19, her zamanki gibi “Bakın valla değişiklik yaptık.” demek için sunumda büyük değişiklikler yapıyor. Aslında aynı binanın sadece dışını boyuyor. Belki biraz da çatı onarımı yapıyor. Ama temelde yine her şey aynı. Özellikle oyuncuların %99’unun oynayacağı MyCarreer modu göz dolduruyor. Hatta hikayesi de fena değil, sürükleyici olmuş. Ancak çoğu oyuncu “Bitse de gitsek.” modunda hikayeyi oynadığı için ve 2K de bunun farkında olacağı hayli kısa. (1 saat falan.)

Beni asıl sinirlendiren olay ise VC (Virtual Currency = Sanal Para) olayını her geçen sene abarttıkça abartmaları. Bir de “Oyuncular bunu istiyor, biz ne yapalım?” deme utanmazlığını da gösteriyorlar! Oldu, başka? Arkadaşım oyunu bedava yapın o zaman, ben de sana kürekle gelmeyim. Hem 60 dolar yetmiyor, yok şu sürüm yok bu sürüm diye 100 dolar bile istiyorsunuz hem de önüme oynaması ücretsiz (F2P) gibi oyun sunuyorsunuz. Ya daha bismillah, ilk günden belki sizin 50 maçta ulaşabileceğiniz seviyeye insanlar hoppala gelmiş oluyor. Bakın, bu dramdır. Gerçek parayla sanal berbere bile tamamım ama para vererek oyun içi güç elde edebilmeye tamamen karşıyım; hele hele tam para isteyen bir oyunda!

Bunları en baştan anlatmak zorunda hissettim, kusura bakmayın. Şimdi yeniliklere ve teknik incelemeye geçebiliriz.

Benim adım Hayrettin Karamanoğlu ama sen bana kısaca DJ de.

NBA 2K’nin yaptığı çok güze bir şey var: İsterseniz kontrolü tamamen size verebiliyor. Ayakları, elleri, kolları sanki gerçek bir basketbolcu gibi kontrol edebiliyorsunuz ve gerçek hayatta yapabileceğiniz neredeyse her hareketi oyunda da yapma fırsatı sunuyor. (Sezar’ın hakkı Sezar’a.) Özellikle pro kontrollere alışabilirseniz ve basketbol bilginiz de yüksekse rakipsiz olabilirsiniz.

Diyelim ki böyle bir oyuncusunuz. Topu bacak aranızdan geçiriyor, havada takla atıp smaçlar basıyorsunuz. Her şey güzel ilerlerken tabii ki hata da yapabilirsiniz. Özellikle savunma tarafında yanlış tutulan bir adam, zamansız yapılan bir blok hareketi sayı yemenize neden olabiliyor. Ancak şöyle bir hissiyat ediniyorsunuz: Sanki oyun sırf yanlışınızdan dolayı sizi cezalandırmak için elinden geleni yapıyor. Tabii ki büyük hataların sonucunun sayı yemek olmasında problem yok. Fakat normalde düzeltme imkanı olacak bir hatada bile oyuncu sizin isteklerinize cevap vermeyebiliyor. Bu sanırım bilinçli bir tercih ama benim hoşuma gitmiyor…

Her zamanki gibi animasyonlara yenileri eklenmiş. (Tebrikler.) Görseller daha iyi. (Harikasınız.) Saha etrafında daha çeşitli taraftarlar var. (Olağan üstü.)

Sarımsaksız yoğurt, VC’siz NBA olmaz.

Yukarıda da bahsettiğim gibi atmosfer konusunda laf etmiyorum bak. Gerek saha, gerek MyCareer, gerek oyuncu yaratma… Hepsi gayet havaya sokan cinsten. Yine Ernie Johnson, Shaquille O’Neal ve Kenny Smith maç öncesi yorumlarını yapıyorlar. Ha bir süre sonra hızlıca geçiyorsunuz ama yine de gayet eğlenceli.

Asıl mod olan MyCarreer’de ise yine karakterimizi yaratarak maceraya atılıyoruz. (İsterseniz mobil uygulamayla birlikte yüzünüzü taratabiliyorsunuz. Başarısı ise tartışılır.) Yine sezon maçlarında başarımınıza göre takım notunuz belirleniyor. (Eskisi gibi yani.) Ama bu sefer takım notunu yukarı çıkarmak biraz daha zor olmuş gibi. Özellikle yaptığınız hatalar bayağı bir etkilerken, olumlu hareketler aynı oranda etkilemiyor. Şimdi şöyle bir durum oluşuyor: NBA 2K19’da daha fazla VC kazanabiliyorsunuz. Ama VC takım notuna bağlı olduğu için ve bu sene daha zor olduğu için yine eskisiyle aynıya denk geliyor… Takım notu yanında başarımınıza göre sizi takip eden taraftarları da arttırabiliyorsunuz. Taraftar sayısı da marka değerinizi arttırıyor. Marka değeri de kazandığınız parayı. (Aynı hayat gibi.)

Şimdi bu sene şöyle bir durum var: Maç yapmadan öyle çattadanak karakter geliştirmek olmuyor. Maç yapmadan kendinizi geliştirebileceğiniz bir limit var ve bu limiti arttırabilmek için maç ya da antrenman yapmanız gerekiyor. Gerekliliği sağladınız zaman bir bar daha kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Bireysel antrenmanların yanında takım antrenmanları da var ve bunlar önemli çünkü yetenek rozetlerini buradan elde ediyorsunuz.

Bu sene bizim mahalle kocaman bir meydana yerleştirilmiş durumda. (Şükür.) Geçen sene başlıyorduk koşturmaya, başladığımız yerden sahalara ulaşmak gerçek zaman olarak 15 dakika falan sürüyordu. Şimdi sahalara hemencecik erişebiliyoruz. Eski dükkanlar da yerli yerinde duruyor, merak etmeyin. Cebimizdeki çorba parasını hala harcayabiliyoruz. Bu sefer yeni bir alan var, adı Cage. Burada trambolin ile zıplayıp Vince Carter’cılık yapabiliyorsunuz. Parke ya da asfalt sahada ise diğer oyuncularla kapışmak ise işin aslı olarak yerli yerinde duruyor.

Siz oyunu aynı yaparsanız, ben de başlıkları aynı yaparım.

NBA 2K19 basketbol seviyorsanız başka çarenizin olmadığı, ilk defa NBA oyunu alıyorsanız gerçekten çok hoş vakit geçireceğiniz ama bir yandan çevrim içi oynamak isterseniz cüzdanınıza göz diken bir oyun. Ben şunu söylemek istiyorum, her sene harcadığım vakit gitgide düşüyor.  Eski incelemelerde dediğim gibi, 2K basketbol konusunda çok çok başarılı ama politika konusunda vahşi kapitalist.  Kapitalizm iyidir ama tüketici işini bilirse…

GENEL BAKIŞ
Basketbol
9
Çoklu Oyuncu Eğlencesi
9
Ekonomi
4
Atmosfer
8
Görseller
8
Önceki İçerikEn çok tanınan marka PlayStation
Sonraki İçerikXbox Live Gold ve Xbox Game Pass fiyatları zamlanıyor
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.
nba-2k19-incelemeGeleneksel NBA 2K inceleme şenliklerimize hoş geldin sevgili okuyucu. Yılın bu döneminde NBA 2K’ler baş veriyor ve hasattan sonra da oturup inceliyoruz. Sonra her sene kendi kendimize soruyoruz: “Bunun öncesinden farkı ne?” NBA 2K19 inceleme yine, yeniden ve ailenizin yazarından Başlat Tuşu’nda karşınızda. İ-ey sıports…...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz