Murdered: Soul Suspect inceleme

 

Murdered: Soul Suspect inceleme

Kötü geçmişe sahip iyi bir dedektifi ölüm durdurabilir mi? Ronan O’Connor’u ölüm bile durduramaz. Özellikle de insanların zihinlerini okuyup onları yönlendirebilirken, duvarların içinden geçip objeleri hareket ettirebilirken asla!

Murdered: Soul Suspect incelemesi ile ruhlar dünyasına göz atın.

Salem, Massachusetts’te yaşayan dedektifimiz Ronan O’Connor Bell Killer davasını araştırırken kendini yanlış yerde ve yanlış zamanda bulur. Bu olay dedektifimizi, acımasız ve merhametsiz katilin camdan aşağıya fırlatılarak ölmesine sebep olur. Katil Ronan’ın işinin bittiğinden emin olmak için aşağıya inip göğsünden vurmaya devam eder. Yerde yatan bedenini gören Ronan ruhlar alemine geçtikten sonra iyice kafası karışır ve ne yapacağını bilemez. O an eşini gördükten sonra yarım kalan işini tamamlamak için yoluna devam eder ve katili bulabilmek için akıl almaz bir maceranın içine girer. Oyun Hikayesi nedeniyle diğer dedektif oyunlarından çok farklı şekilde ilerliyor. Normalde işlenen cinayetleri çözmeye alışık olduğumuz oyunların aksine bu sefer kendi cinayetimizi çözmeye çalışıyoruz. Bu durumun yarattığı kolaylıklar kadar zorluklarda mevcut, duvarların içinden geçebilmek, kimseye görünmeden hareket edebilmek ve zihinlerini okuyabilmenin yanı sıra objelere dokunamıyoruz ve muhtemelen en kötüsü de iblisler tarafından avlanmamız olsa gerek. Bunların yanı sıra oyuna etkileyici bir hikayede eklenince tabi doyumsuz bir macera ortaya çıkıyor.

İşin bulmaca konusuna değinecek olursak, biraz basite indirgenmiş olduğunu söylemek pekte yanlış olmaz. Bir olayın içine atıldığımızda ilk olarak etraftaki ipuçlarını topluyoruz, ipuçlarının genelini etraftaki objelere bakarak alıyoruz fakat bazı durumlarda geçmişteki olaylara göz atarak sonuç çıkarttığımızda oluyor. İpuçlarını topladıktan sonra bunlara bakarak bir sonuç çıkartmamız gerekiyor, verdiğimiz yanlış kararlar alışık olduğumuz oyunlardaki gibi bizi farklı yönlere itmiyor maalesef. Yalnızca puan kaybediyoruz ve tekrar deneyebiliyoruz, kısaca deneme yanılma yöntemi ile hemen sonuca varabiliyoruz.

Tarihe verilen önem.

Oyunda beni en çok etkileyen şeylerden biriside tarihsel olaylara çok fazla yer vermiş olması. Gittiğimiz her yerin tarihini araştırıp o bölge hakkında bilgi edinebiliyoruz, bu olaylar bazı zamanlarda davamızı çözmeye biraz daha yaklaştırıyor bizi. Bir binaya girdiğinizde o binanın tarihini öğrenebiliyoruz veya bir müzeye girip ortaçağda yaşayan insanlar hakkında birazda olsa bilgi edinebiliyoruz.

Oyun içerisinde ana hikaye haricinde ara hikayelere de yer verilmiş. Oyunun açık dünya olmasının verdiği kolaylık sayesinde ana hikayede sıkışıp kaldığınızda biraz rahatlamak için geri dönüp birkaç ara görev yaptıktan sonra ana görevimize tekrar dönüp devam edebiliyoruz. Her ne kadar ölü olsak ta karakterimizin mesleğini yapmasına engel olmuyor. Öldükten sonra yardım arayan hayaletlere gidip onların huzur bulmasına yardımcı oluyoruz.

Unreal Engine 3 grafik motoru ile yapılmış olan bu oyunun sadece hikaye moduna sahip olduğunu belirtmek isterim ve oynanışı yaklaşık 6-7 saat süren bir oyun. Oyunda hikayeye önem veren biriyseniz bu oyunu oynamadan ruhlar alemine geçmenizi pek önermem, şahsen Ronan gibi öldükten sonra bu oyunu oynama fırsatı bulabileceğinizi düşünmüyorum. Eğer ben zor oyun severim bulmaca deyince saatlerce oturup düşünmek isterim, küçük hatalara takılırım diyorsanız pekte size hitap eden bir oyun değil.

Sistem Gereksinimleri:

Minimum

DirectX: 10

Ekran Kartı: Radeon HD 3870 veya GeForce 8800 GT  (512mb)

Sabit Disk Alanı: 12 GB

Ram: 2 GB

İşlemci: Üst seviye Dual Core veya Quad Core

İşletim sistemi: Windows Vista 64-bit

Önerilen

DirectX: 11

Ekran Kartı: Radeon TM R9 270 veya GeForce GTX 660

Sabit Disk Alanı: 12 GB

Ram: 4 GB

İşlemci: AMD FX-8000 veya İntel Quad i7 Core

İşletim sistemi: Windows 7 veya 8

Önceki İçerikBatman: Arkham Knight’ın Çıkış Tarihi Kesinleşti mi?
Sonraki İçerikTitan Savaşları Online İkinci Kapalı Beta Yayınına Başlıyor!  

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz