Watch Dogs inceleme

Watch Dogs, E3 2012‘de tanıtıldığından beri bir çok kişi tarafından merakla beklenen bir oyundu. Oyun 27 Mayıs 2014 tarihiyle raflardaki yerini aldı. Watch Dogs inceleme yazımızda oyun hakkında her şeyden bahsedeceğiz.

 

Watch Dogs:”İki ay Los Santos’u gezmek için yeter”

Watch Dogs inceleme yazısına başlamadan önce isterseniz biraz geriye gidelim. Ubisoft hatırlarsanız bu slogan ile oyunu duyurmuştu. Oyun çıktığından bu yana bir çok kişi bu konuda ikileme düşmekte. Bir taraf GTA serisi ile kıyaslıyor. Diğer taraf ise oyunun tamamen ayrı olduğunu savunuyor. Aslına bakarsanız oyun ilk çıktığı gün inceleme yazısını yayınlayıp kenara çekilebilirdim. Ama incelemeyi bir süre beklettik. PR çalışmasında böyle bir slogan kullanan firmanın çıkartacağı oyunun GTA’dan daha iyi olması gerektiği kanısındaydık. Ama gelin görün ki GTA 4’dün oyun motoru her türlü Watch Dogs’u ezdiğini değerlendirme videolarında gözlemledik. E3 2013’de gösterdikleri videodaki grafiklerle şu an piyasaya sürülen oyun arasında dağlar kadar fark var. Son zamanlarda oyunun kodlarına müdahale ederek, o grafikleri oyun içerisine entegre etmek mümkün olduğu ortaya çıktı, fakat normal bir bilgisayar kullanıcısı için bu işlemleri yapmak maharetli bir iş. Bilgisayar diyorum çünkü kodlara sadece bilgisayarda müdahale edebiliyorsunuz.

Watch Dogs toplam 38 adet ana görev, 22 adet mini görev, 40 farklı çoklu oyuncu görevi, 245 toplanabilir eşya ve 93 adet de yan görev bulunmakta. Oyunun hikayesinde, klasik bir intikam duygusu işlenmiş. Birbirini tekrar eden görevler bir süre sonra sizi gerçekten sıkıyor. Bu sebepten dolayı neden bu kadar çok yan görev eklendiğini anlıyorsunuz. Tam oyundan sıkıldım derken bir başkasının dünyasına giderek onun dünyasını işgal etmek gerçekten insanı eğlendiriyor. Akşamları çoklu oyuncu moduna girerek, birbirinden farklı oyun modlarında eğlenebilirsiniz.

Oyunun başlangıç hikayesinden biraz bahsedecek olursak. Watch Dogs Chicago şehrinde geçmekte. Oyun içerisinde kendisi Anti-Kahraman olan 38 yaşındaki Aiden Pearce’ı kontrol ediyoruz. Hacklemek için girdiği bir yerde güvenlik sisteminin tekrardan aktif olması sebebiyle yakalanmamak için kaçan Aiden Pearce, bu davranışı yüzünden ortağı Aiden Pearce’a ders vermek için kiralık katillerini üzerine salıyor.  Bir gün otobanda kız kardeşi ve yeğenleriyle arabayla seyir halindeyken saldırı düzenleniyor. Bu saldırı sonunda yeğeni Lena olay yerinde hayatını kayıp ediyor.  İntikan ateşiyle yanıp tutuşan Aiden, bunu yapanların peşine düşüyor ve olaylar gelişiyor.

Watch Dogs inceleme

Hadi Hacker olalım!

Oyun içerisindeki yapmış olduğumuz bir çok hack, oyun içerisinde var olan Merkezi İşletim Sistemi sayesinde. Bu sistemi zamanında büyük yıkımlar olması sebebiyle firmalar bir araya gelerek kurmuş.  “CtOS” (Central Operating System / Merkezi İşletim Sistemi) sayesinde güvenlik kameraları, cep telefonları ve birçok elektronik alet tek bir yerden yönetilmekte. Bizde bu sistem sayesinde aklınıza gelebilecek her şeyi kolaylıkla hackleyerek kontrol altına alabiliyoruz. Çatışmalarda ve kaçışınız sırasında size büyük avantajlar sağlayan hack, tamamladığınız görevlerden kazandığınız puanlar sayesinde skills kısmından geliştirilebiliyor. Tabii skills kısmı yalnızca bununla sınırlı kalmıyor. Bir çok özelliğin yer aldığı kısmında ögrendikçe yeni hareket ve özellikler kazanabiliyoruz. 

Hatalar

Oyuna başladığınız anda atmosfere kendinizi Watch Dogs’un atmosferine kaptırıyorsunuz bir süre sonra gözünüze hatalar yavaş yavaş çarpmaya başlıyor. İlk başlarda aldırış etmeseniz de ilerleyen dakikalarda “yeter artık bunu da mı yapamadınız” diye isyan etmeye başlıyorsunuz. En kolay örnek herhangi bir yerde bulunan camın yansımasına bakınca alakasız bir yer gözükmekte. Aslında yazının başında bahsettiğim durumun ta kendisi.

Oyunu pc’de oynarken klavye ve mouse kullanıyorsanız ilk başlarda zorlanabiliyorsunuz. Fakat zaman geçtikçe tuşların yerini öğreniyor ve daha rahat oynamaya başlıyorsunuz. Daha rahat edebilmeniz açısında Xbox 360 kolu gibi ürünlerle oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ps4’de için konuşmak gerekirse eğer, kolla yapabileceğiniz her şeyi oyunun ilk başlarında öğreniyorsunuz.

Watch Dogs’u Playstore’dan 108 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

Playstore’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Watch Dogs Sistem Gereksinimleri ;

En Düşük (minimum) Gereksinimler

İşletim Sistemi: Windows Vista 64 Bit (servis pack 2 ile birlikte) / Windows 7 64 Bit (Service Pack 1 ile birlikte) / Windows 8 64 Bit

İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66 GHz / AMD Phenom II X4 940 @ 3 GHz
RAM: 6 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 15 GB olarak belirtiliyor.
Ekran kartı: 1 GB video belleğe sahip ve Shader Model 5.0 desteği sunan ekran kartı
Direct X: Dx 11

Önerilen (maximum) Gereksinimler
İşletim Sistemi: Windows Vista 64 Bit (Service Pack 2 ile birlikte) / Windows 7 64 Bit (Service Pack 1 ile birlikte) / Windows 8 64 Bit
İşlemci: Intel Core i7 3770 @ 3.5 GHz / AMD FX 8350 @ 4 GHz
RAM: 8 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 15 GB olarak belirtiliyor.
Ekran kartı: 2 GB video belleğe sahip ve Shader Model 5.0 desteği sunan ekran kartı
Direct X: Dx 11

Desteklenen Ekran Kartları
Nvidia GeForce GTX460 veya daha iyisi, GT500, GT600, GT700 serileri;
AMD Radeon HD5850 veya daha iyisi, HD6000, HD7000, R7 and R9 serileri;
Intel® Iris™ Pro HD 5200

Önceki İçerikBüyük Yaz İndirimleri ile Steam
Sonraki İçerikAmazon, Rise of the Tomb Raider’ı Listeledi!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz