Konami’de net kâr artışı!

Küresel alanda sadece bir konsol oyunu listeleyen Konami’de kâr atışı yaşandı.

Konami mali yılı yüksek çalışma ve net kâr ile kapadı. Ancak ne yazık ki, yayıncı şirketin konsol oyunlarının satışında düşüş görüldü.

Kurumsal düzeyde, şirket geçen yılki 31.7 milyon dolarlık net kârını, 79.2 milyona yükseltmeyi başardı. Şirket projelerinin ise 2016 mali yılına kadar sabit kalması bekleniyor.

Dijital oyun satışları raporuna göre, konsol ve PC oyunlarındaki satış geçen yıl 869.8 milyon dolar iken, bu yıl 808.9 milyon dolara geriledi. 31 Mart 2012 tarihinde sona eren mali yıldan itibaren, Konami’nin dijital oyun satışlarında 361.9 milyon dolarlık -ya da yüzde 30’luk- bir düşüş yaşandı.

1 Nisan’da başlayan şimdiki malı yılda ise, şirketin Japonya dışında çıkış yapacak tek oyunu bulunuyor: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ve bu oyunun kutu görselinde hala Hideo Kojima adı geçiyor. Aşağıdaki görselde yer alan bir başka detay ise, Konami’nin hala PSP oyun piyasaya sürecek olması.

Pro Evolution Soccer (kısaca PES) için ise Japonya çıkışı belirtilmişi durumda. Yani “küresel”bir çıkış tarihi verilmedi, şu anlık sadece Japonya çıkış tarihi biliniyor. Konami’nin Metal Gear’ın yaratıcısı olan Hideo Kojima adını eski ve şimdiki kutu görsellerinde kaldırmış ve tartışma konusu olmuştu. Şirket ayrıca, Gamescom 2014‘de piyasaya sürülen ve Silent Hills‘in oynanabilir teaser’ı olan P.T.‘yi piyasadan kaldırmış ve Silent Hills’i iptal etmişti.

Önceki İçerikThrough the Woods Çıkış Aralığı Belli Oldu
Sonraki İçerikDevil May Cry 4 Special Edition Haziran’da Geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz