İlk İzlenim: Dragon Ball The Breakers Beta

Dragon Ball The Breakers inceleme

1984 yılında Akira Toriyama’nın yarattığı, dövüş temalı gelmiş geçmiş en ünlü manga (Japon çizgiromanı) olarak nitelendirebileceğimiz Dragon Ball, ana karakteri Son Goku’nun bir araya getirildiklerinde bir dileği gerçekleştirme gücüne sahip olan 7 ejder topunu(Dragon Ball) aramak için çıktığı fantastik yolculuğu konu alıyordu. Ülkemizdeki TV’lerde gösterime giren animasyon serisi de beğeniyle izlenmiş olan Dragon Ball, Budokai Tenkaichi gibi dövüş oyunlarıyla da oldukça sevilmişti. Güncel olarak da Arc System Works yapımı Dragon Ball FighterZ, mücadeleci oynanış konusunda beklentileri tam anlamıyla verebilen, karakterler arası dengeleri iyi ayarlanmış bir dövüş oyunu olarak belki de Dragon Ball tarihinin en başarılı oyunu oldu. FighterZ halen popülaritesini korusa da Bandai Namco ağırlıklı olarak dövüş türünde çıkan oyunlara yeni bir soluk getirmek istemiş ki çok ilginç bir proje için kolları sıvamış: Dragon Ball The Breakers Beta ile kahramanlar değil hayatta kalmaya çalışan orijinal karakterimiz ile Dragon Ball evrenine katıldık!

Dragon Ball The Breakers Beta izlenimlerimiz

Kapalı betasına katılma şansı bulduğumuz Dragon Ball The Breakers bizi ilk olarak bir karakter yaratma ekranı ile kaırşılıyor. Burada mevcut şablonlardan orijinal bir karakter tasarlıyoruz. Bu karakterimzin hem görünüşünü hem de yeteneklerini oyunun devamında daha da özelleştirmeniz mümkün. DB: The Breakers bir başka Bandai Namco yapımı olan Dragon Ball Xenoverse ile paralel gidiyor. Xenoverse’teki Trunks ve Zaman Devriyesi eksenine oturtulan hikayede hayatta kalmaya çalışan bir karakteriz.

7+1 oyunculu sistem üzerine kurulu oyunda 7 kişi hayatta kalmaya çalışan mücadelecileri, bir kişi de Dragon Ball evreninin Cell, Frieza, Buu gibi meşhur kötülerinden birini yönetiyor. Yeri geldiğinde koşturarak, yeri geldiğinde gizlenerek belirli aygıtları devreye sokup kahramanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Tabii o esnada kötümüz de bize engel olmaya çalışıyor. Oyunun temeli yukarı bunun üzerine kurulu. Yapımcılar oyuna mümkün olduğunca detay katmaya çalışmışlar. Radarımızla ejder toplarını arayabilir, çevreden bulduğumuz silahlar ile temel düzeyde direniş gösterebilir veya zor durumda kalan diğer oyuncuların imdadına koşabiliyoruz. Sonlara doğru işler kızıştığında kahramanlar da ortaya çıkıyor ve kötümüz ile kapışmaya başlıyorlar. Hatta belirli power uplar ile geçici bir süre biz bile dövüşe dahil olabiliyoruz. Kötümüzün yenilgiye uğratılması veya zaman makinesinin devreye geçirilmesi ile mücadelemizi kazanıyoruz.

Dead by Daylight ile oldukça popülerleşen hayatta kalma / korku formülünü Dragon Ball evreninde görebileceğimi hiç düşünmezdim. Bandai Namco’nun konfor alanından çıkıp bu tarz yapımları bize sunması gerçekten takdir edilesi. Oyunun tam sürümünde ne kadar içerik olacağı, oynanışa ne kadar cila atılacağını şimdiden çok merak ediyorum. Dragon Ball The Breakers 3 Aralık 2022’de PC, PlayStation 4-5, Xbox One-Series X/S ve Nintendo Switch için çıkışını yapacak.

Önceki İçerikLive A Live inceleme
Sonraki İçerikMarvel’s Spider-Man Remastered PC inceleme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz